ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ!

Έτυχε να γνωρίσω από κοντά την Τζένη Ταπραντζή, όταν εδώ και 3 χρόνια σε ανύποπτο πολιτικά χρόνο, ξέροντας την πορεία της στα κοινά, αλλά και τη θέση της ως αντιπροέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, τη ρώτησα για κορυφαίο πολιτικό της αντίπαλο. Απάντησε αφοπλιστικά και χωρίς να μασάει τα λόγια της: αξίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού της Ηπείρου!

Έμεινα έκπληκτος, με το ύφος και την ευθύτητα, της γνώμης της. Με εντυπωσίασε η πολιτική της ειλικρίνεια.
Αλήθεια ξέρετε πολλούς πολιτικούς να λένε τόσο ξεκάθαρα την θέση τους για πολιτικούς τους αντιπάλους; Εγώ νομίζω ελάχιστοι. Να γιατί τ η Τζένη Ταπραντζή, την υπολήπτομαι, για την πολιτική της διαδρομή, αλλά και την οικογενειακή πορεία, σαν συζύγου και μητέρας. Κι ακόμη για την επιτυχημένη επαγγελματική της πορεία στο πολύ δύσκολο χώρο των υγρών καυσίμων, αλλά και την συνδικαλιστική της ενασχόληση με τον χώρο της. Άλλο ένα δείγμα της αξιοσύνης της Τζένης Ταπραντζή.
Η Τζένη, που δεν μας προέκυψε, ούτε θεόσταλτη, ούτε ουρανοκατέβατη, ούτε από πολιτικά τζάκια, ορμώμενη.

Σιγά, σιγά, βήμα το βήμα, χτίζοντας την πολιτικής της πορεία, χωρίς φανφάρες και με σεμνότητα. Έχοντας πάντα το γνώθι σαυτόν, ξεκινώντας από τα αχαρτογράφητα πολιτικά νερά στον ορεινό όγκο της Άρτας, σε μικρό Δήμο, εκλέγεται 3 φορές δημοτική σύμβουλος, προσφέρει στον τόπο της, από τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να προκαλέσει ούτε τους συνδημότες, ούτε πολιτικούς αντιπάλους.
Με σταθερή, θαρραλέα άποψη σε δίκαια και άδικα, αιτήματα, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος.
Η καταξίωσή της χτίζεται με υπομονή και επιμονή, χωρίς πολιτικούς υποβολείς, εκλέγεται στο περιφερειακό συμβούλιο, εκλέγεται στη θέση της αντιπροέδρου του Σώματος, δίνοντας και αφήνοντας και πάλι το στίγμα της.

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, καμία μα καμία σχέση δεν έχει ο γράφων, με τον πολιτικό χώρο που κινείται η κ. Ταπραντζή. Είμαι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιος, πως αν ο πολιτικός χώρος, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα στην πατρίδα μας, είχαν ανθρώπους σαν τη Τζένη Ταπραντζή, με τίποτα δεν θα φθάναμε σ’ αυτό το σημείο που έφτασε η Ελλάδα.

Η Τζενη Ταπραντζή, είναι άνθρωπος της αγοράς, προσαρμοσμένη στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Ξέρει καλά, τι θέλουν οι δημότες και τόπος μας, για να πάμε μπροστά. Μακριά από κομματικές παρωπίδες, χωρίς επάρσεις και εξάρσεις, ανοιχτή σε όλες και όλους, πιστεύω πως δεν θα υποκύψει σε πειρασμούς και να γίνει αυτό που λένε «καλαμοκαβαλάρης», απέναντι σε συνεργάτες, αλλά πάνω απ’ όλα στον κόσμο της Άρτας.
Ως γνωστόν η «ιππασία καλάμου», στο χώρο των πολιτικών είναι δημοφιλέστερη μακράν…
Ελπίζω, λοιπόν, τα επόμενα αρκετά χρόνια να είναι η «Σιδηρά Κυρία της Άρτας»!!! Σε καμία περίπτωση, το «Σιδηρά Κυρία», δεν παραπέμπει στον «Θατσερισμό»! Αντιθέτως…
Γιαυτό σε λίγες μέρες, Δήμαρχος στην Άρτα η Τζένη Ταπραντζή.

Θ.Δ.

Προτεινόμενα για εσάς