Σπύρος Ριζόπουλος: Η δική μας πρόταση για τα χρέη των ΤΟΕΒ

«Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Ηπείρου ανακοίνωσε ότι παρέδωσε στην κυβέρνηση πρόταση ρύθμισης των οφειλών που έχουν οι ΤΟΕΒ και κατά συνέπεια οι αγρότες προς τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την πρότασή του ζητά να δοθούν δάνεια -με την εγγύηση της Περιφέρειας- από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκούς όρους για να αποπληρωθούν τα χρέη» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ριζόπουλος σημειώνει «Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης θυμήθηκε τους αγρότες μόλις 20 ημέρες πριν από τις εκλογές, ενώ το πρόβλημά τους είναι υπαρκτό εδώ και πολλούς μήνες.
Ζητά να δοθεί δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αυτό είναι ανέφικτο γιατί δεν το επιτρέπει το καταστατικό και δεν υπάρχει πιθανότητα αλλαγής του όσο η χώρα βρίσκεται υπό την επιτήρηση των δανειστών. Εάν ο απερχόμενος ήθελε να βοηθήσει πραγματικά τους αγρότες, με την εγγύηση μάλιστα της Περιφέρειας και θεωρεί ότι αυτό είναι εύκολο, γιατί δεν είχε μεριμνήσει τόσους μήνες τώρα να συναφθεί ένα δάνειο μεταξύ των ΤΟΕΒ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου για να αποπληρωθεί η ΔΕΗ;

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, στις κοινωνικές διαβουλεύσεις που διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο οι Ορίζοντες Ηπείρου, μεταξύ άλλων και με κτηνοτρόφους και γεωργούς στο Γαρδίκι, ετέθη και το θέμα των χρεών των ΤΟΕΒ. Η δική μας πρόταση που μάλιστα έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των παραστάμενων ήταν η εξής:

Στο πνεύμα των 120 δόσεων για εισφορές και φόρους που προωθεί η κυβέρνηση να ενταχθούν και τα χρέη των ΤΟΕΒ. Μάλιστα, να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε για κάθε δόση που πληρώνεται να αποδεσμεύεται και αντίστοιχη δόση από τις επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Με τον τρόπο αυτό μπαίνει σε τάξη ένα ζήτημα που ταλανίζει τους αγρότες, όχι μόνο της Ηπείρου και εξασφαλίζεται το γεγονός ότι δεν θα χαθεί η καλλιεργητική περίοδος κάτι που θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή χιλιάδες οικογένειες… Όλα τα άλλα αποτελούν ανέξοδες ψεύτικες προτάσεις που στοχεύουν στο να κοροϊδέψουν για μια ακόμη φορά τους αγρότες και να εγκλωβίζουν την ψήφο τους. Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα η Ήπειρος να απελευθερωθεί από τους ψεύτες και τους ξεπεσμένους.»

Προτεινόμενα για εσάς