Στα «κάγκελα» Μπαλάγκας και Ταπραντζή από «αόρατο» γκάλοπ στο Δήμο Αρταίων

Καταγγέλλουν μαγειρέματα!

Προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη
-Μπαλάγκας: «τα νούμερα, λεβέντες, δεν βγαίνουν»
-Ταπραντζή: πλαστά συμπεράσματα από “μαϊμού” δημοσκόπηση

Στα «κάγκελα» βρίσκονται από προχθές οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αρταίων Γιώργος Μπαλάγκας και Τζένη Ταπραντζή από «αόρατο» γκάλοπ στο Δήμο Αρταίων, το οποίο εμφανίζει κάποια νούμερα, που απλώς και μόνο –σύμφωνα με τις καταγγελίες- προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να περάσουν στρεβλές εντυπώσεις για την απήχηση των συνδυασμών των δύο αυτών υποψήφιων Δημάρχων.
Η δημοσκόπηση που καταγγέλεται από Μπαλάγκα και Ταπραντζή, ως «μαϊμού», είδε το φως της δημοσιότητας από την ηλεκτρονική έκδοση τοπικής επιθεώρησης, σύμφωνα με την οποία για το Δήμο Αρταίων, Τσιρογιάννης και Παπαλέξης περνούν στη δεύτερη Κυριακή, με ποσοστά όμως που κάθε άλλο στέκουν, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά για δημοσκοπήσεις.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη ενόχληση, αλλά και έντονες αντιδράσεις των δύο αυτών υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι και καταγγέλλουν, το γκάλοπ σαν «μαϊμού» και τη δημοσιοποίηση ως προϊόν ύποπτων και παρασκηνιακών μεθοδεύσεων…!

Τα νούμερα, δεν βγαίνουν
«Οι εμπνευστές της πρέπει να ξαναφρεσκάρουν τις γνώσεις τους στα απλά μαθηματικά του δημοτικού, γιατί τα νούμερα, λεβέντες, δεν βγαίνουν !!» σημειώνει στη δική του ανακοίνωση ο Γιώργος Μπαλάγκας, κάνοντας λόγο για «απελπισμένη προσπάθεια «κάποιων» στην πόλη μας να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα».
Στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ, αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή τη δημοσκόπηση που παρουσίασε η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας ¨ΓΝΩΜΗ¨ έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…
Μόνο έτσι θα μπορούσε ένας απλοϊκός νους να ερμηνεύσει την απελπισμένη προσπάθεια «κάποιων» στην πόλη μας να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα (αυτό που εκφράζεται καθημερινά πλέον από τους απογοητευμένους συμπολίτες μας ) ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.
Ο συνδυασμός μας δεν θα μπει καν στον κόπο να κρίνει ούτε την ίδια τη δημοσκόπηση (για τα προϊόντα μαϊμού υπεύθυνο είναι το υπουργείο εμπορίου) ούτε τους εμπνευστές της (μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι).H στοιχειώδης δεοντολογία επιβάλλει την δημοσιοποίηση του συνόλου των στοιχείων της δημοσκόπησης π.χ. χρονικό διάστημα που διενεργήθηκε, την εταιρεία που την πραγματοποίησε και το κυριότερο για λογαριασμό ποιου διενεργήθηκε. Το μόνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι οι εμπνευστές της πρέπει να ξαναφρεσκάρουν τις γνώσεις τους στα απλά μαθηματικά του δημοτικού, γιατί τα νούμερα, λεβέντες, δεν βγαίνουν !!

Για όλα αυτά τα κωμικοτραγικά έχει την απάντηση ο θεατρικός συγγραφέας Λουίτζι Πιραντέλλο, που μίλησε πολύ νωρίτερα για την υποκειμενικότητα της αλήθειας: ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ».

Πλαστά συμπεράσματα
Για «καινούργια “μαϊμού” δημοσκόπηση, με περιτύλιγμα γενικότερης πολιτικής εικόνας, έτσι για να καταλήξουν στα πλαστά συμπεράσματά τους για τον Δήμο της Άρτας» κάνει λόγο στη δικιά της ανακοίνωση η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, αναφέροντας πως πρόκειται για “Ξαναζεσταμένη σούπα” για επιβίωση μιας διοίκησης που ασκήθηκε ήδη, απέτυχε, και κρατάει στο παρελθόν τον Δήμο μας».

Στην ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, αναφέρει:
“Ξαναζεσταμένες σούπες” του παρελθόντος, για επιβίωση στην εξουσία του Δήμου…
Κι ενώ η προεκλογική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών φτάνει σε τελική ευθεία, το παρασκήνιο των media ξανακτυπά, εξίσου στοχευμένα. Καινούργια “μαϊμού” δημοσκόπηση, με περιτύλιγμα γενικότερης πολιτικής εικόνας, έτσι για να καταλήξουν στα πλαστά συμπεράσματά τους για τον Δήμο της Άρτας. Βεβαίως στο άγχος τους να καταλήξουν σ’ αυτά, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα της απλής λογικής, κάνοντας και με το γενικότερο πολιτικό κλίμα, από όπου και ξεκινούν, ανακόλουθες αριθμητικές αλχημείες αλλά και ισοπεδώνοντας, ότι δεν ανήκει στο “επιθυμητό” δίπολο, με ευθεία ισοπεδωτική μονοκονδυλιά, δηλ. “μόνο εμείς, δεν υπάρχει κανείς άλλος”.

Συνεχίζουν να ανησυχούν, από το τέλμα που έχει περιέλθει ο Δήμος μας εδώ και χρόνια, από την δυναμική πορεία μας στην κοινωνία, και ξαναστήνουν δίπολα που τους βολεύουν. Δημοτικές αρχές που άσκησαν εξουσία στο παρελθόν, έδωσαν αυτοδιοικητικές εξετάσεις, και παραμένουν στην διοίκηση, λίγο ακόμη, επιλέγοντας τους δύο, δήθεν μονομάχους. Κάτι, που βιαστικά μεν, αλλά με απόλυτη σαφήνεια εξέφρασε ο κος Τσιρογιάννης, επιλέγοντας για την μάχη του δεύτερου γύρου τον ίδιο και τον κο Παπαλέξη. “Ξαναζεσταμένη σούπα” για επιβίωση μιας διοίκησης που ασκήθηκε ήδη, απέτυχε, και κρατάει στο παρελθόν τον Δήμο μας.

Θα το πούμε, ξανά και ξανά, να συνεχίσουν να ανησυχούν…το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…
Σε όσο μας αφορά, αντιπαλεύουμε τα πισωγυρίσματα, δεν βολευόμαστε στα αυτονόητα, έχουμε όραμα για τον τόπο μας, πάμε μπροστά»!

Προτεινόμενα για εσάς