Στα Κέντρα Υγείας Άνω Καλεντίνης και Βουργαρελίου Άρτας η Κατερίνα Ρίζου

Την ευκαιρία να συζητήσει σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας, που αφορούν στην ενδοχώρα είχε η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Ρίζου. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στα Κέντρα Υγείας Άνω Καλεντίνης και Βουργαρελίου Άρτας η κ. Ρίζου συναντήθηκε με τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας Άνω Καλεντίνης και Βουργαρελίου, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό & διοικητικό προσωπικό.
Στο διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Ρίζου δήλωσε πως είναι γνωστά τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές δομές της Περιφέρειας, τονίζοντας πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες τόσο ενίσχυσης του υφιστάμενου προσωπικού όσο και αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών.

Άρτα: Η πρώτη συνάντηση των γονιών του βρέφους – Έκλαιγαν αγκαλιασμένοι
Την πρώτη τους συνάντηση στο νοσοκομείο είχαν οι γονείς του άτυχου βρέφους που πέθανε στο αυτοκίνητου του πατέρα του στην Άρτα, όταν ο πατέρας το ξέχασε στο αυτοκίνητο και αντί για τον βρεφονηπιακό σταθμό πήγε στη δουλειά του, αφήνοντάς το μόνο του.
Η μητέρα του μόλις 5,5 μηνών βρέφους προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και να συνέλθει, ωστόσο, η μητέρα άρχισε να αναζητά τον σύζυγο και πατέρα του νεκρού παιδιού τους, καθώς και οι δύο νοσηλεύονται σε διαφορετικούς θαλάμους στο νοσοκομείο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Στήθηκε έτσι ολόκληρη επιχείρηση για να καταφέρουν να τους φέρουν μαζί. Όπως μετέδωσε η εκπομπή T-Live στον Alpha, δόθηκε άδεια από τις Αρχές έτσι ώστε να βρεθούν για λίγα λεπτά οι δύο γονείς σε χώρο του νοσοκομείου.
Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν συγκλονιστικές. Οι δυο τους με το που συναντήθηκαν αγκαλιάστηκαν και ξέσπασαν σε λυγμούς. Ο 37χρονος και η 27χρονη, η οποία είναι σε τραγική κατάσταση και σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή της, έμειναν μαζί για ένα τέταρτο, ήταν αγκαλιασμένοι και έκλαιγαν για την απώλεια του βρέφους τους. Το κλίμα ήταν φορτισμένο και όσοι ήταν μπροστά με δυσκολία συγκρατούσαν τα δάκρυά τους.

Το ζεύγος παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο ήρθε στον κόσμο το μωρό τους. Γνωρίστηκαν στη δουλειά, καθώς εργάζονται στον ίδιο χώρο και πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι.
Ο 37χρονος, ο οποίος παραμένει φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, θα οδηγηθεί αύριο, Παρασκευή, ενώπιον του ανακριτή με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης.
Μιλώντας στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξήγησε πως έπαθε θερμοπληξία το 5,5 μηνών βρέφος στην Άρτα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει η θερμορύθμιση του σώματος διατηρεί τη θερμοκρασία εσωτερικά σταθερή, ωστόσο αυτή η λειτουργία υπολείπεται στα παιδιά.
Μέσα σε λίγα λεπτά ή ακόμα και ώρα ο οργανισμός χάνει την ικανότητά του να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του εσωτερικά, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν επιπλοκές, όπως καταστροφή νευρικού ιστού και των μυών, βαριές ηλεκτρολυτικές διαταραχές που με τη σειρά τους προκαλούν διαταραχή συνείδησης και καρδιακή ανακοπή, επιφέροντας τον θάνατο.
Ο κ. Γαλεντέρης εκτίμησε πως υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν το βρέφος άντεξε δύο ώρες μόνο στο αυτοκίνητο προτού ξεψυχήσει.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δημόσια Έκκληση προς τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους Δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην τηλεμαχία (debate) της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023
Στις 8 και 9 Μαΐου οι Λαοί της Ευρώπης τιμούν τη μεγαλειώδη νίκη της Αντιφασιστικής Συμμαχίας των Εθνών απέναντι στη λαίλαπα του ναζισμού και του φασισμού. Επισήμως η Ελληνική Δημοκρατία έχει καθιερώσει την «9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού» (άρθρο 4, παρ. 1, ν. 2703/1999, συμπληρωματική προσθήκη στον ιστορικό νόμο 1285/1982 για την Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης).
Η Ελλάδα συνέβαλε τα μέγιστα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών πληρώνοντας, όμως, βαρύτατο τίμημα. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρήκαν τον θάνατο από την πείνα και τις ασθένειες, τις μαζικές δολοφονίες αμάχων, την καταναγκαστική εργασία, τα βασανιστήρια. Η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας εξολοθρεύθηκε. Χίλια επτακόσια εβδομήντα χωριά και περισσότερα από τετρακόσιες χιλιάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι υποδομές της χώρας μας καταστράφηκαν ολοσχερώς, ο εθνικός πλούτος της Ελλάδας λεηλατήθηκε, σπάνιοι αρχαιολογικοί – πολιτιστικοί θησαυροί εκλάπησαν και φυγαδεύτηκαν στο Γ’ Ράιχ, ενώ μοναδικής αξίας μνημεία υπέστησαν βαρύτατες καταστροφές. Η χώρα μας υπέστη μία ανείπωτη τραγωδία, στα όρια της γενοκτονίας.

Ωστόσο, 78 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αγώνας της Ελλάδας ενάντια στον φασισμό δεν έχει πλήρως δικαιωθεί καθώς η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ, αρνείται αυθαίρετα, ατεκμηρίωτα και αλαζονικά να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη και να εκφράσει την έμπρακτη μεταμέλειά της για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα. Συνεπώς, η Ελληνική Δημοκρατία, με βάση και την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, καλείται να προχωρήσει άμεσα, χωρίς άλλη αναβολή, στη σθεναρή και μεθοδική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Με βάση τα παραπάνω, απευθύνουμε δημόσια έκκληση προς τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς αρχηγούς, που συμμετέχουν στην τηλεμαχία (debate) της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023 ενόψει των εθνικών εκλογών να μην παραλείψουν το μείζον εθνικό-δημοκρατικό ζήτημα των γερμανικών οφειλών. Πιο συγκεκριμένα, καλούμε τους δημοσιογράφους να συμπεριλάβουν στις ερωτήσεις τους το ζήτημα των δίκαιων και απαράγραπτων αξιώσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας και τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευθούν με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα συμβάλλουν στη δίκαιη επίλυση του μείζονος αυτού εθνικού και δημοκρατικού ζητήματος.
– Υποδεχόμαστε στα μαρτυρικά χωριά με τη δέουσα τιμή τον συναγωνιστή μας, γιατρό του ΕΣΥ και Σπαρταθλητή Στέργιο Αράπογλου, που διασχίζει τρέχοντας ολόκληρη την Ελλάδα σε ένα συγκλονιστικό διάβημα υπέρ της απόδοσης των γερμανικών οφειλών και της διδασκαλίας της Ιστορίας της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στα ελληνικά σχολεία.
– Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για Μνήμη και Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Δημοκρατία!