Στα Σκουφαϊκά 2022 ο Γιώργος Στύλιος

Στις εκδηλώσεις Σκουφαϊκά 2022 παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος και σε ανάρτησή του ανέφερε: «Στο Κομπότι Άρτας, την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωτεργάτη της Φιλικής Εταιρείας Νικολάου Σκουφά, στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του!»

Διανοίξεις δρόμων από την Περιφέρεια

Διανοίξεις δρόμων στις ορεινές περιοχές πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό και όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, η Περιφέρεια Ηπείρου βοηθάει την κτηνοτροφία της Άρτας, βελτιώνοντας τις προσβάσεις στους ορεινούς όγκους, για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους.

Για 12η ημέρα καίει η φωτιά στη Βάλια Κάλντα

Δώδεκα ημέρες καίει η φωτιά το παρθένο οικοσύστημα του Εθνικού Δρυμού Πίνδου στη Βάλια Κάλντα στη θέση Τσακατούρα, ανάμεσα στην Βωβούσα Ιωαννίνων και το Περιβόλι Γρεβενών προς την πλευρά που γειτνιάζει με το Αρκουδόρεμα.
Η φωτιά είναι έρπουσα, καίει χαμηλή βλάστηση και τα ξερόκλαδα, ενώ τα ρόμπολα και η μαύρη πεύκη, που αποτελεί την κυρίως βλάστηση του δάσους, μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος, το σημείο της φωτιάς είναι αρκετά δύσβατο και τα πεζοπόρα τμήματα χρειάζονται αρκετή ώρα για να το προσεγγίζουν.
Στην κατάσβεση συμμετέχουν 7 πυροσβέστες από τα Γρεβενά, 7 από την Κοζάνη και 7 άνδρες από το νεοσύστατο τμήμα δασοκομάντος, που εδρεύει στα Ιωάννινα.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαϊδόπουλο, η φωτιά έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ παρουσιάζονται καπνοί και μικροεστίες κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.