Στην Άρτα ο Γιώργος Τράγκας

Στα πλαίσια της περιοδείας κλιμακίου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, στην δυτική Ελλάδα, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου το μεσημέρι, ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ, Γιώργος Τράγκας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με δημοσιογράφους, φίλους και μέλη, στο Cafe Florian στην οδό ΣΚΟΥΦΑ.

Πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ-UNICEF
«Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές» για 60 νέους και εφήβους
Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα κατάρτισης «Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές» για 60 νέους και εφήβους με μεταναστευτικό-προσφυγικό υπόβαθρο που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό, ηλικίας 16-24 ετών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Child Guarantee (Εγγύηση για το Παιδί) και της συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και της UNICEF για τον σχεδιασμό νέων δράσεων και πρωτοβουλιών στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης των νέων.
Το πρόγραμμα, διάρκειας 250 ωρών, υλοποιείται από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ στον Ρέντη και αποτελείται από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
• Διδασκαλία Ελληνικών ως δεύτερη γλώσσα (125 ώρες)
• Διδασκαλία Επαγγελματικών Αγγλικών (25 ώρες)
• Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων (20 ώρες)
• Ανάπτυξη Κοινωνικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων για το επάγγελμα του Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή (80 ώρες)
Στόχος του προγράμματος, που αποτελείται από 4 τμήματα των 15 ατόμων, είναι η αναβάθμιση των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων.

Δωρεάν μετρήσεις γλυκόζης αίματος από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων
Ο Νοέμβριος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με την 14η Νοέμβρη να έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Αρταίων θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και ώρα 09:30, στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. Σουλίου 16, δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα διατροφής, πρόληψης και ρύθμισης του σακχαρώδη διαβήτη.
Έτσι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να προσέρχονται για δωρεάν μετρήσεις γλυκόζης αίματος. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση των πολιτών και διανομή ενημερωτικού υλικού από το προσωπικό του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αρταίων.
Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση
Για υποβάθμιση και πλήρη εμπορευματοποίηση της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης κάνουν λόγο 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τη Νίκη Κεραμέως, έπειτα από πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη και της Μερόπης Τζούφη.
Όπως τονίζουν, η διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών ενός δημόσιου ΙΕΚ από γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ είναι ενδεικτική. Όπως επίσης είναι χαρακτηριστική η διαδικασία επιλογής των σπουδαστών, η οποία γίνεται αποκλειστικά από την ιδιωτική επιχείρηση.
Επίσης, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι το νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας δεν αποσκοπεί απλώς στη σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης με την οικονομία και την αγορά εργασίας, αλλά στην πλήρη υπαγωγή τους στις στενές ανάγκες συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
Ακόμα επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ οικοδομεί ένα σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης που καλύπτει τις ανάγκες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Όχημα για τον εκφυλισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα αποτελέσουν τα πρότυπα ΕΠΑΛ και τα πειραματικά ΙΕΚ.
Στο πλαίσιο αυτό, οι 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να ξεκαθαρίσει τις κυβερνητικές προθέσεις, όπως και να εξηγήσει τους λόγους που οι αιτήσεις και η επιλογή για φοίτηση στο συγκεκριμένο δημόσιο ΙΕΚ έγιναν μέσω της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΑΡΤΑΣ
Στις κινητοποιήσεις του Εμπορικού συλλόγου Άρτας συμμετέχουν και οι κρεοπώλες της περιοχής που σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν για το ΔΣ Ο πρόεδρος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΟΣΟΥΛΑΣ και ο Γραμματέας ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ, αναφέρονται τα εξής: «Με απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας συμμετέχουμε κι εμείς στις κινητοποιήσειςτου Εμπορικού συλλόγου με στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί δηλώνοντας την αντίθεσή μας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Είναι βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά θα δημιουργήσουν σύγχυση και μείωση στην αγοραστική κίνηση και θα επιδεινώσουν το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε αυτή».

Ανακοίνωση της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ συλλαλητήριο της 10ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Με κεντρικό σύνθημα «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ», 62συνδικαλιστικές οργανώσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα της Ηπείρου, καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρόν, στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοέμβρη και ώρα 6μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, διεκδικούν με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις:
-Αυξήσεις στους μισθούς
-Συλλογικές Συμβάσεις
-Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια
-Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζιδάκη
Η Ηπειρωτική Συσπείρωση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα που προβάλλουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, καλεί όλους τους Ηπειρώτες,να πάρουν μαζικά μέρος στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο της 10ης Νοέμβρη.
Όσο περισσότεροι Ηπειρώτες πάρουν μέρος στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο, τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί η φωνή και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, που διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς-μεροκάματα και γενικότερα πιο ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Γενική Συνέλευση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών
Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, και ώρα 11.00 π.μ. έχει οριστεί να λάβει χώρα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Τα προς συζήτηση θέματα έχουν ως ακολούθως:
•Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός προηγούμενου έτους 2020
•Προγραμματισμός και προϋπολογισμός έτους
Σε περίπτωση μη απαρτίας την πρώτη Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική συνεδρίαση, την επόμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021, την ίδια ώρα (11.00 π.μ.) και με τα ίδια θέματα και όπως ενημερώνουν από το ΔΣ του Συλλόγου, για την καλύτερη οργάνωση, παρακαλούνται τα μέλη να εκδηλώσουν πρόθεση συμμετοχής, προκειμένου να τους σταλούν εγκαίρως πλήρεις οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης και συμμετοχής στην διαδικτυακή πλατφόρμα.

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.
Συγκροτήθηκε στις 8-11-2021 σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας & Νήσων, που εκλέχθηκε στις εκλογές στις 31 Οκτωβρίου 2021.
Η σύνθεσή του έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΛΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς