Στον Πτηνοτροφικό οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Και επισκέψεις σε χωριά και επιχειρήσεις

Συνεχίζονται οι κοινές περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνοδευόμενοι από μέλη και φίλους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 επισκέφθηκαν τον Λουτρότοπο, Ακροποταμιά, Παχυκάλαμο και Νεοχώρι του Δήμου Ν. Σκουφά, ενώ την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 περιόδευσαν στην Στρογγυλή και τον Άγιο Σπυρίδωνα, μίλησαν με τους κατοίκους με τους οποίους είχαν ανοιχτή συζήτηση για όλα όσα έγιναν στην περιοχή μας την τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και άκουσαν με ενδιαφέρον τις προτάσεις τους για πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε να συνεχιστεί η πορεία εξόδου της Άρτας από την απομόνωση και την εγκατάλειψη.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, βρέθηκαν στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, όπου συναντήθηκαν και είχαν διεξοδική συζήτηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, καθώς είναι κοινή η παραδοχή ότι η διάσωση του Πτηνοτροφικού επιτεύχθηκε μέσα από στοχευμένες ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν τόσο στη διοίκηση όσο και στους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό και να αγωνίζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεταιρισμού, ο οποίος είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες συνεταιριστικές επιχειρήσεις στον τομέα της πτηνοτροφίας στη χώρα και ένας από τους βασικούς πυλώνες για την τοπική οικονομία.

Ο Εναρκτήριος Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Άρτης

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, το απόγευμα, στις Κρανιές Ρετσιανών Άρτης (για τα αγόρια) και στο Άνω Αθαμάνιο Άρτης (για τα κορίτσια) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ετέλεσε Αγιασμό για την έναρξη της Α΄ κατασκηνωτικής περιόδου.
Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους κατασκηνωτές και τις κατασκηνώτριες και τους ομίλησε, συμβουλευτικά, για την σχέση, τόσο με τον Θεό, όσο και με τους συνανθρώπους, που θα αναπτύξουν στην Κατασκήνωση. Επίσης, ευχαρίστησε τους υπευθύνους των Κατασκηνώσεων για την προσφορά και την διακονία τους.

Προστασία των διανομέων με δίκυκλο
Τις οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν. 4611/2019, για την προστασία των εργαζομένων διανομέων με δίκυκλο, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει ότι η πρόσθετη αποζημίωση χρήσης και συντήρησης του οχήµατος, τουλάχιστον ίσης µε το 15% του κατώτατου µισθού, εφόσον το όχηµα είναι ιδιοκτησίας του εργαζόµενου, καταβάλλεται αποκλειστικά για την κατ’ ελάχιστον κάλυψη των αναγκών συντήρησης και χρήσης του οχήματος (ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας επισκευές κ.λπ.), οπότε σαφώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν τα έξοδα κίνησης του οχήματος (αγορά καυσίμων, πληρωμή διοδίων κλπ.) ή άλλα ποσά.

Ο υπολογισμός του ποσοστού 15% γίνεται με βάση τον εκάστοτε νόμιμο κατώτατο μηνιαίο μισθό ή της αντίστοιχης προκύπτουσας αναλογίας σε περίπτωση μερικής απασχόλησης. Η πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση χρήσης και συντήρησης δεν έχει τον χαρακτήρα μισθού ούτε συμπεριλαμβάνεται στην έννοια των τακτικών αποδοχών, ενώ δεν υπόκειται και σε κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών. Συνεπώς, δεν υπολογίζεται στα επιδόματα εορτών, αδείας κ.λπ.

Η εγκύκλιος ορίζει, επίσης, ότι ο εργοδότης οφείλει, εφόσον έχει την ιδιοκτησία του δικύκλου που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν για τη μεταφορά ή διανομή προϊόντων και αντικειμένων, να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα συντήρησής τους, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και υποχρεώνεται να εφοδιάζει με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας τους εργαζομένους (προστατευτικό κράνος, πανωφόρι, γάντια, πανωφόρι κατάλληλο για την προστασία του αναβάτη, αδιάβροχη προστασία και ανακλαστικό γιλέκο κ.τ.λ.). Επιπλέον, γίνεται σαφές πως τα προβλεπόμενα μέτρα δεν επιβαρύνουν οικονομικά τον εργαζόμενο αλλά μόνον τον εργοδότη.
Σημειώνεται, τέλος, ότι για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της τήρησης και εφαρμογής της σχετικής διάταξης από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, καθιερώθηκε η υποχρέωση για την καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης μέσω λογαριασμού πληρωμών καθώς και για τη διακριτή αποτύπωσή της στα χορηγούμενα αναλυτικά εκκαθαριστικά σημειώματα αποδοχών.

Στη Σερβία η «Κωστηλάτα»

Για τη Σερβία αναχωρεί η «Κωστηλάτα» για να πάρει μέρος στο Φεστιβάλ του Βρσακ. Η πόλη αυτή βρίσκεται στη Βόρεια Σερβία στην περιοχή της Βοϊβοντίνα κοντά στο Νόβισαντ και θα πάρουν μέρος οκτώ χορευτικά από άλλες χώρες.Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο Βρσακ και θα διαρκέσει τέσσερις μέρες.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθεί Ελληνική βραδιά με τοπικά Αρτινά προϊόντα που προσέφεραν επιχειρήσεις της πόλης, ενώ θα ακουστεί Ελληνική μουσική από την ορχήστρα που θα συνοδεύει το χορευτικό της «Κωστηλάτας». Η αποστολή θα επισκεφθεί το Βελιγράδι και θα επιστρέψει στην Άρτα στις 12 Ιουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς