Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και για τις κάμερες στα σχολεία διοργάνωσαν και στην Άρτα, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με αιτήματα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, τη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προυπολογισμό και άλλα αιτήματα.

(φωτο: Δ. Παπαρούνης)

Πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη Δημοσιογράφου από τον Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη με την ιδιότητα του Δημοσιογράφου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ο οποίος θα επικουρεί το Δήμαρχο σε θέματα δημοσιογραφικής προβολής και εξωστρέφειας (μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των κοινωνικών δικτύων) του έργου και των παρεμβάσεων, των δράσεων και των εκδηλώσεων του Δήμου, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Οι υποψήφιοι για την θέση αυτή θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τμήματος Π.Ε. Δημοσιογραφίας ή Επικοινωνίας ή Δημοσίων Σχέσεων και να είναι μέλος αναγνωρισμένης στην Ελλάδα επαγγελματικής δημοσιογραφικής ένωσης, η οποία είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Για αυτό το λόγο καλεί όσους/ες έχουν τα τυπικά προσόντα για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων να καταθέσουν σχετική αίτηση με συνημμένο βιογραφικό μέχρι τις 22 Μαΐου 2020 στο γραφείο Δημάρχου Αρταίων (Δημαρχείο, 3ος όροφος) ή στο e-mail [email protected]

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Όψεις Συμπεριφορικής Λήψης Αποφάσεων
Η συμπεριφορική οικονομική βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού δημοσίων πολιτικών. Οι σχεδιαστές δημοσίων πολιτικών αξιοποιούν την επιχειρηματολογία της ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Οι παραδοσιακοί τύποι εργαλείων (κίνητρα, κανονιστικές ρυθμίσεις) συμπληρώνονται από εργαλεία όπως είναι οι φιλελεύθερες ωθήσεις, η αρχιτεκτονική των επιλογών και ο φιλελεύθερος πατερναλισμός. Ο σχεδιασμός δημοσίων πολιτικών βάσει της συμπεριφορικής οικονομικής αποφεύγει τις ριζικές αναμορφώσεις που συνήθως αποτυγχάνουν και επιχειρεί, σεβόμενος την ατομική αυτονομία και βούληση, να προσανατολίσει την συμπεριφορά των ατόμων σε επίτευξη στόχων που τα ωφελούν.
Η παρούσα μελέτη αξιοποιεί τα πορίσματα της οργανωσιακής συμπεριφοράς, της γνωστικής επιστήμης, της πολιτικής οικονομίας, της λήψης των αποφάσεων και της ψυχολογίας, προτείνοντας τρόπους παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες με ποιότητα και αποτελεσματικότητα.
ISBN 978-960-02-3598-2, Σχήμα 14χ21, Σελίδες 401, Τιμή: €17,00 (δεν συμμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2020

Ευχαριστίες στον Μητροπολίτη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλίνικου για την ολοπρόθυμη συμπαράστασή του στο νοσοκομείο μας, μεταξύ των άλλων και με τη χορηγία τού προσωπικού του οβολού» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Γ.Ν.ΑΡΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ.
« Το ποσό αυτό διατέθηκε στην αγορά εξοπλισμού του Μικροβιολογικού εργαστηρίου του νοσοκομείου μας, σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία του Μητροπολίτου μας.
Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο που προσέτρεξε προσωπικά με απαράμιλλη αγάπη και εκκλησιαστικό ήθος στα πλαίσια της υγειονομικής κρίσης με τον Covid-19, που μαστίζει τη χώρα μας.
Παρακαλούμε να συνεχίσετε να μας ενδυναμώνετε και να μας φωτίζετε στη διαποίμανση του ευλογημένου ποιμνίου της Μητροπόλεώς μας. Η αγάπη σας είναι απαραίτητη στον καθημερινό μας αγώνα για την ευημερία του λαού μας».

Ευρεία τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη
Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου πραγματοποιήθηκε χθες 13.05.2020 τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία συμμετείχαν αρκετοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων καθώς και Πρόεδροι κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, χρηματοδοτικά, ασφαλιστικά, φορολογικά, ημερομηνίες επαναλειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται ακόμη υπό αναστολή και ειδικότερα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και θέματα σχεδιασμού αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής έθεσε δυο (2) βασικά θέματα. Το θέμα των μικροπιστώσεων και το θέμα επανασχεδιασμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στην κατεύθυνση της αυτάρκειας σε προϊόντα.
Ο Υπουργός, πέραν των άλλων, δεσμεύθηκε να απαντήσει εγγράφως σε όλα τα θέματα που ετέθησαν και στο μόνο που απάντησε άμεσα ήταν το θέμα των μικροπιστώσεων για το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έχει κατατεθεί σχέδιο Νόμου στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προς επεξεργασία και προώθηση στη Βουλή προκειμένου να γίνει Νόμος του Κράτους.

Βλήματα στον ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν σε περίβολο εκκλησίας στην Τ.Κ. Δελβινακίου. Μετά από ενημέρωση του Αντιδημάρχου κ. Νικόλαου Γαλίτση έσπευσαν άμεσα στο σημείο κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ καθώς και η ομάδα εκκαθαρίσεων ναρκοπεδίων ξηράς που προχώρησαν στην εξουδετέρωσή τους.
Ο κ. Γαλίτσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τις υπηρεσίες για την άμεση και καίρια παρέμβασή τους.

Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Περιφερειακό Συμβούλιο 
Την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 12 μ. θα συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
Α. 1. Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων της 4ης /13-3-2020 (διά περιφοράς), 5ης /20-3-2020 (διά περιφοράς) και 6ης /31-3-2020 (μέσω τηλεδιάσκεψης) συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου
Β.1. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α΄ τρίμηνο έτους 2020 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
2. «Πρόσληψη ενός (1) εργαζομένου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων που δραστηριοποιείται στην εφαρμογή του Προγράμματος των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών (εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης)
3.Γνωμοδότηση επί αιτήματος ΥΠ.Α.Α.Τ., για παραχώρηση χρήσης δύο (2) ακινήτων με δημοπρασία, εμβαδού 133.700 τ.μ. και 197.763,38 τ.μ., αντίστοιχα, στη θέση «Τζούμτζα-Λιμποχωβίτη» Κοινότητας Ωρωπού, Δημοτικής Ενότητας Λούρου, Δήμου Πρέβεζας.
4. Συζήτηση για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου (εισήγηση: η παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»)
5. Συζήτηση επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας»
(εισήγηση: η παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
6.Συζήτηση σχετικά με προβολή και ενέργειες στήριξης του πρωτογενούς τομέα Π.Η.

Προτεινόμενα για εσάς