Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς τη νέα Πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τη νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, κ. Αννίτα Δημητρίου, αμέσως μετά την εκλογή της.
Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε τα εξής:
«Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, θα ήθελα να σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην υψηλή σας αποστολή.

Οι ισχυροί αδελφικοί, ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί, οι οποίοι συνδέουν τις χώρες μας, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην άριστη συνεργασία μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.
Οι κοινές μας αξίες και αρχές αποτελούν τη στέρεη βάση πάνω στις οποίες συνεργαζόμαστε και είμαι βέβαιος, κυρία Πρόεδρε, ότι από τη θέση σας θα ενισχύσετε έτι περαιτέρω τη συνεργασία της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και της Βουλής των Ελλήνων και θα συμβάλλετε κατά τρόπο ουσιαστικό στην εδραίωση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Εν κατακλείδι, επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο κρατών μας αλλά και της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Δήμος Ιωαννιτών: Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας
Ενημερωτικό υλικό και σακούλες ανακύκλωσης διένειμε το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Ιωαννιτών σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να συνδράμουν στην καθαριότητα της πόλης.
Πρωταρχικός στόχος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας, είναι να αυξηθούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση άλλωστε αποτελεί καθοριστικό κρίκο στην αλυσίδα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να τοποθετούνται στους μπλε κάδους ενώ έκκληση του Δήμου κυρίως προς τα καταστήματα είναι να διπλώνονται ή και να τεμαχίζονται τα χάρτινα κιβώτια ώστε να περιορίζεται ο όγκος τους.
Ανάλογες δράσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα.

Ευχές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας εύχεται Καλή Επιτυχία σε όλους όσοι/ες συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
Ευχή μας είναι να δικαιωθούν οι κόποι και να πραγματωθούν οι στόχοι τους. Οι ευχές μας απευθύνονται και στα μέλη των οικογενειών τους που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν, όπως και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που δίνουν το δικό τους αγώνα για τη σωστή προετοιμασία των παιδιών, αλλά και των εξετάσεων. Τη φετινή χρονιά καθόρισε και η πανδημία του κορωνοϊού και φυσικά πολλαπλασιάστηκε το άγχος, οι δυσκολίες και ως εκ τούτου οι προσωπικές -ιδιαίτερα οικονομικής φύσεως- θυσίες των γονέων.
Το ΔΣ συγχαίρει όλους τους μαθητές/τριες υποψηφίους και μη για τον αγώνα τους για μάθηση, ο οποίος φυσικά και δεν τελειώνει με τις εξετάσεις.
Καλή δύναμη, κάθε επιτυχία και προκοπή.

Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές ξιφασκίας της Αθλητικής Ακαδημίας Ιωαννίνων

Την 3η θέση στο ομαδικό της σπάθης αγοριών κατέκτησαν οι αθλητές ξιφασκίας της Αθλητικής Ακαδημίας Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Παμπαίδων-Παγκορασίδων που έγιναν στην Αθήνα στις 12-13 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα το Σάββατο στο ατομικό, ο Μάξιμος Μπέλος κατετάγη 7ος, ο Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος 15ος και ο Κωνσταντίνος Ροκάς 17ος. Στα κορίτσια η Όλγα-Αγάπη Σιούλα κατέλαβε την 12η θέση!
Την Κυριακή η ομάδα των αγοριών μετά από 3 διαδοχικούς αγώνες κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο!
Ελάτε να γνωρίσετε και υπέροχο άθλημα της ξιφασκίας στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας, Ασωπίου 12. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6972775488, Γεωργία Παναγιώτου.

Προτεινόμενα για εσάς