ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ από το Επιμελητήριο Άρτας

Ο Πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Άρτας εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Οικονομίδη.
Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης μια ξεχωριστή προσωπικότητα στον επιχειρηματικό και κοινωνικό χώρο, διετέλεσε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας με μεγάλη προσφορά στον Επιμελητηριακό θεσμό αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για το Επιμελητήριο.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ιωάννης Γκολομάζος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας

Εκλογή ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ του Περιφερειακού Συμβουλίου
Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1) Εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
2) Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

«Παράδοση τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής από το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, παρέδωσε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και σε πρόσφυγες που διαμένουν στις προσφυγικές δομές «Κατσικά» και «Αγία Ελένη». Τα είδη συγκεντρώθηκαν από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων καθώς και από την προσφορά ειδών της Αλληλεγγύης για Όλους.

Η Μ. Τζούφη για τα διλήμματα για το άνοιγμα των σχολείων
«Τα ελλιπή μέτρα, οι στατιστικές αλχημείες και ο εφησυχασμός της κυβέρνησης απειλούν, για μια ακόμα φορά, την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία των σχολείων» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά». Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι:
«τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά τόσο για λόγους παιδαγωγικούς, όσο και ψυχοκοινωνικούς. Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται εδώ και δύο χρόνια να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής κατά το δοκούν, αγνοώντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, όπως και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, βυθίζοντας σε υγειονομική ανασφάλεια τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το υπουργείο Παιδείας, όχι μόνον αγνόησε τη σύσταση για αραίωση των μαθητών, αλλά η κα Κεραμέως προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων για να εξοικονομήσει πόρους και προσωπικό». Στο ίδιο πλαίσιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανυπαρξία μηχανισμού ιχνηλάτησης τόσο στα σχολεία, όσο και γενικότερα στην κοινότητα.
Δεδομένης της έξαρσης της πανδημίας, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, να εξεταστεί από την Επιτροπή η διεύρυνση της υποχρεωτικότητας και στους άνω των 50 ετών, όπως και να ξανανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μαθητών του Δημοτικού.

Μελέτη Υγείας Ηπείρου
Ξανά διαθέσιμα ραντεβού από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022
Μετά την επιτυχή παρουσία της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, η Μελέτη Υγείας Ηπείρου «επιστρέφει» από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 στη βάση της, στην Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων (Ι.Φ.Ι.).
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από το ιατρικό προσωπικό και με την απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ένα τηλεφώνημα ή με ένα κλικ να συμμετάσχουν με ασφάλεια σε μια πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη.
Κλείστε ραντεβού στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://ehs.med.uoi.gr/booking/ ή καλέστε (πρωινές ώρες μετά τις 4/1/2022) στο τηλέφωνο: 26512 00462.
Το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 (4ος όροφος) στα Ιωάννινα (Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται χωρίς συνοδό και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας).
Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Όσοι συμμετάσχουν, θα λάβουν μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας τους και τα αποτελέσματα μίας πλήρους λιπομέτρησης.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι οι πρώτοι 120 νέοι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν είσοδο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, ευγενική προσφορά της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. (μέλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς).
Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου αποτελεί συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.