Συμβουλευτικό Γυναικών

Ομιλία στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας

Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε στις 25/2/2019 ομιλία του Συμβουλευτικού Κέντρου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:


«Ευχαριστούμε για την πρόσκληση τον Διευθυντή κ. Ανδρέου και την ψυχολόγο κ. Τσουλά.
Επίσης ευχαριστούμε τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες για την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε».

Εκλογές Μαΐου
Αιτήσεις για τους ετεροδημότες
Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για τους ετεροδημότες προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή στον Δήμο κατοικίας τους.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους.
Οι νέοι εκλογείς που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους και συνεπώς αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν (η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο), περιλαμβάνονται αυτεπάγγελτα σε καταστάσεις που συντάσσουν οι Δήμοι, από 1η μέχρι τέλος Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Καταβάλλεται το ΚΕΑ
Εγκρίθηκε η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για τον μήνα Φεβρουάριο. Η καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου.
Το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους του προγράμματος. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Βραβεία μαθηματικών σε μαθητές σχολείων των Ιωαννίνων
Στις πρώτες θέσεις της 36ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» βρέθηκαν πέντε μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων, ανάμεσα σε 540 απ’ όλη τη χώρα.
Στην κατηγορία των γυμνασίων το δεύτερο βραβείο πήρε ο Γιώργος Τζαχρήστας, από το Πειραματικό γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής και από τα λύκεια ο Λάμπρος Βλάχας, ο Βασίλης Κρανιώτης, ο Μιλτιάδης Κολοβός και ο Ιωάννης Τζαχρήστας που πήραν το τρίτο βραβείο.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΑΡΤΑ: Έκλεψαν από μάρκετ 41 φιάλες ποτών
Συνελήφθησαν 50χρονος και 45χρονη
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο περιπτώσεις κλοπών αλκοολούχων ποτών που διαπράχθηκαν από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.
Ως δράστες των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο δράστες, την 14-02-2019 στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αφαίρεσαν από δύο σούπερ μάρκετ, συνολικά (41) φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας (700) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Προτεινόμενα για εσάς