Συμμετέχουμε, σηματοδοτούμε, αγωνιζόμαστε...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια συμμετείχε σαν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων Δημοτικών της συμβούλων, στους σχολικούς αθλητικούς αγώνες, όπου επίσημα και απέδωσε μετάλλια νίκης στους μαθητές-αθλητές.
Στην ίδια κατεύθυνση του αθλητισμού, συμμετείχαν την άλλη ημέρα 31 Μαρτίου, στον αγώνα ζωής «δρόμος του γεφυριού», σηματοδοτώντας την πεποίθηση όλων μας, «κίνηση και υγεία».
Να σημειώσουμε ότι μεγάλη σημασία έχει δοθεί και στο πρόγραμμα της παράταξης της κας Ταπραντζή αλλά και σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις τους σ’αυτό το κορυφαίο εργαλείο ζωής, τον αθλητισμό.

Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη με Δ. Παπαδημούλη
Τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και εκ νέου υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση παρόντες ήταν η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Νάσση και ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Παπαδημούλη και την κα Νάσση για τον Δήμο Αρταίων, το έργο που έχει τελεστεί τα τελευταία 5 χρόνια και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας με τα κέντρα αποφάσεων στις Βρυξέλλες, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν το Δήμο Αρταίων, όπως η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός και η προστασία του Περιβάλλοντος.

Επίσκεψη στο νέο αστυνομικό διευθυντή 
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας ΧΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας ΣΙΛΙΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ επισκέφτηκαν και συνεχάρην το νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας ταξίαρχο κ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκαν να στεφθεί από επιτυχία η θητεία του.
Αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για τη διενέργεια κοινών δράσεων.

Ενημερωτική Ημερίδα για κόκκινα δάνεια
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών» διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 8.00 μ.μ., στο συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, 2ος όροφος).
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.
Η Ενημερωτική Ημερίδα εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Εκλογές του Ερυθρού Σταυρού
Ομαλά διεξήχθησαν την Κυριακή 31-3-2019 οι εκλογές του Ερυθρού Σταυρού για την ανάδειξη των μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Περιφερειακών Τμημάτων.
Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Άρτας εξελέγησαν κατά σειράν:
1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΠΑΠΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
3. ΒΗΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4. ΚΑΡΑΝΤΖΕΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
5. ΕΞΑΡΧΟΥ ΣΟΦΙΑ
6.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
7.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
8.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
9.ΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Η κατανομή των αξιωμάτων θα γίνει μετά την επικύρωση, σύμφωνα με το καταστατικό, των Πρακτικών από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Δημοπρατείται η κατασκευή για τη «Διευθέτηση του Ρέματος Αμμοτόπου»
Δημοπρατήθηκε από το Δήμο Αρταίων η κατασκευή για το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου», έργου με προϋπολογισμό 457.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ). Ο Δήμος Αρταίων υπέβαλλε την πρόταση, η οποία αξιολογήθηκε επιτυχώς, εντάχθηκε και τώρα δημοπρατείται.
Σήμερα, σε περιόδους μεγάλους βροχοπτώσεων τα νερά διαχέονται και πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας συχνά προβλήματα προσπέλασης, τόσο στον παράπλευρο δρόμο, όσο και στις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν σε αυτό. Με την υλοποίηση του έργου θα βελτιωθούν οι υποδομές του Αμμοτόπου, θα επιτευχθεί πρόληψη πλημμυρών, προστασιών των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους και περιβαλλοντική προστασία.

«Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Αμμότοπο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των συμπολιτών της περιοχής. Με την κατασκευή του έργου θα λύσουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Η περιοχή των έργων αφορά τμήμα μήκους 344 μέτρων του αδιαμόρφωτου ρέματος Αμμοτόπου, εντός σχεδίου του οικισμού του Αμμοτόπου, από την περιοχή «Μαλαμή» έως την περιοχή «Καλόγηρος». Η έκταση της λεκάνης του ρέματος στο εξεταζόμενο τμήμα του είναι της τάξης του 1,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους έως τις 26 Απριλίου και ώρα 14:00, με την σχετική προκήρυξη να έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων.

Θερινό ωράριο καταστημάτων
Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, ανακοινώνει το Θερινό ωράριο καταστημάτων, από 01/04/2019 – 27/10/2019 (εκτός καλοκαιρινού πενθημέρου αν ισχύσει):
Δευτέρα – Πρωί 8.00πμ – 2.30μμ / Απόγευμα – κλειστά
Τρίτη – Πρωί 8.00πμ – 2.00μμ / Απόγευμα – 6.00μμ-9μμ
Τετάρτη – Πρωί 8.00πμ – 2.30μμ / Απόγευμα – κλειστά
Πέμπτη – Πρωί 8.00πμ – 2.00μμ / Απόγευμα – 6.00μμ-9μμ
Παρασκευή – Πρωί 8.00πμ – 2.00μμ / Απόγευμα – 6.00μμ-9μμ
Σάββατο – 8.00πμ – 2.30μμ / Απόγευμα – κλειστά
Δευτέρα 17 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) κλειστά
«Το ωράριο έχει αποφασιστεί από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου και πιστεύοντας ότι είναι ένα ανθρώπινο και λειτουργικό ωράριο πρέπει να τηρείται από όλους τους συναδέλφους εμπόρους» σημειώνει σε ανακοίνωση το ΔΣ του Συλλόγου..

Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου 
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας διοργανώνει την 16η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στο Επιμελητηριακό Μέγαρο Άρτας.
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης 10.00 πμ – 4.00 μμ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Εκ μέρους της κοινοπραξίας «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε. – ΨΑΡΡΑΣ Ι.» αναδόχου της μελέτης για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παραλαβή δηλώσεων ιδιοκτησίας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες! Οι πολίτες που διαθέτουν κάποιο ιδιοκτησιακό δικαίωμα στις Π.Ε. Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας θα πρέπει να σπεύσουν να το δηλώσουν μέχρι τις 24/04. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει εμπράγματο ή εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στο Κτηματολόγιο.

Εαρινή Συνάντηση Οφθαλμολογικής Εταιρείας 
Η Οφθαλμολογική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.) σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν όπως κάθε χρόνο την Εαρινή Συνάντηση της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.) που θα λάβει χώρα την Παρασκευή & Σάββατο, 5 & 6 Απριλίου 2019 στο Ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα.

Αρχίζουν πλειστηριασμοί για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ
Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων της επιχείρησης.
«Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.
Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.
Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.
Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΚΗ Α.Ε.

Την Κυριακή 7 Απριλίου το φετινό ραντεβού για το Let’s Do It στο Δήμο Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συμμετέχει στο Let’s Do It, την Πανελλαδική δράση που στόχο έχει την προώθηση του εθελοντισμού.

Φέτος το ραντεβού δίνεται για την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 10:00 στην πλατεία Ζέρβα, στο Παραποτάμιο Πάρκο, όπου και θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του χώρου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμος απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες, καθώς και σε Συλλόγους, φορείς και φυσικά στους γονείς των μαθητών, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα για την αξία και την ανάγκη του εθελοντισμού, αλλά και να αναδείξουμε τη σημασία της προστασίας του παραλιμνίου πάρκου.
Το «Let’s do it» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα εθελοντισμού, αλλά και βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Λ. Αυγενάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο
Ενώπιον διλημμάτων θέτει τους ψηφοφόρους ο Λευτέρης Αυγενάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και προσθέτει: «Θέλουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ασφάλεια και την ευημερία ή τις μολότοφ και τα αντίδωρα στους κομματικούς πελάτες;

Θέλουμε πατριωτική ευθύνη ή ανεύθυνους πειραματισμούς; Θέλουμε σχέδιο, προετοιμασία και επαγγελματισμό ή ερασιτέχνες καιροσκόπους που μπλέκουν την εξωτερική πολιτική με πονηρούς λεονταρισμούς; Η απάντηση των πολιτών θα σημάνει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την επιστροφή του κ. Τσίπρα στο σπίτι του. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι καθαρό και με ισχυρότατο μήνυμα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογραμμίζει την ανανέωση στις τάξεις της ΝΔ: «Ανοίξαμε τις πόρτες της ΝΔ στην κοινωνία. Και να ξέρετε ότι η δέσμευση του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για γενναία ανανέωση είναι δέσμευση με πραγματικό περιεχόμενο. Το είδατε στο ευρωψηφοδέλτιό μας, θα το δείτε και στα εθνικά μας ψηφοδέλτια», διαβεβαιώνει.

Προτεινόμενα για εσάς