Συμμετοχή του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ στις "ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ "

Tο γυναικείο χορευτικό σύνολο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών συμμετείχε την Πέμπτη, 22/7/2021, στο χορευτικό αντάμωμα που έλαβε χώρα στο Νότιο Πάρκο, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων «Γιορτές των πόλεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση» που διοργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Πατρέων.

Οι γυναίκες του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της Ηπειρώτισσας χοροδιδασκάλισσας, Ελευθερίας Λάμπρη, με λιτό και δωρικό τρόπο, απέδωσαν τους ακόλουθους χορούς με ιστορικό περιεχόμενο σε μια προσπάθεια διάδοσης των τραγουδιών της προ, επαναστατικής και μετεπαναστατικής περιόδου στην περιοχή του Σουλίου, στοχεύοντας συνάμα στην ανάδειξη και της γυναικείας συμβολής στα ιστορικά αυτά γεγονότα: α) γιο μωρέ γιο β) Τσιτομήτρος ή Τσιτσομήτσος, γ) Στο Σούλι βγαίνει ο Αυγερινός, δ) Μάρκος Μπότσαρης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει για το ΔΣ του Συλλόγου η κ. Μαντώ Κάτσιου Έφορος ΠΠΗΚ «Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος συμμετέχει σε εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα, γιατί θεωρεί ότι επιστρέφοντας με αναστοχασμό στο παρελθόν μας δίνουμε απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου και υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Χοροδιδασκάλισσα: Ελευθερία Λάμπρη, Υπεύθυνη Ιματιοθήκης: κ. Γεωργία Χατζηγιάννη, Έφορος Πνευματικού και Πολιτιστικού Ηπειρωτικού Κέντρου: Μαντώ Κάτσιου, Πρόεδρος: Χάιδας Αλέξανδρος»