Συνάντηση Αλ. Καχριμάνη με Γιάννη Παπαγιάννη

Καλή επιτυχία και δύναμη ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος
Καχριμάνης στον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Θεσπρωτίας Γιάννη
Παπαγιάννη, κατά τη συνάντησή τους η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο των
επισκέψεων που πραγματοποιεί ο κ. Παπαγιάννης κατά την προεκλογική του
εκστρατεία. Ο κ. Παπαγιάννης ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.
Καχριμάνη, για τις πολύ σημαντικές ενέργειες που έχουν λάβει χώρα και αφορούν
στην αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων του Νομού Θεσπρωτίας. Ο κ.
Παπαγιάννης δήλωσε πως το έργο του Περιφερειάρχη Ηπείρου είναι τεράστιο όχι
μόνο στο Νομό Θεσπρωτίας αλλά εν γένει στην Ήπειρο και πως ο κ. Καχριμάνης
αποτελεί πρότυπο για τους νέους οι οποίοι εισέρχονται στον πολιτικό στίβο.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, 26/06/2019

Έμφαση στον Αγροδιατροφικό Τομέα
Δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση στις δεξιότητες του «International Marketing Manager»
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την υποστήριξη της διαδικασίας διεθνοποίησης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), καλεί τους ανέργους ή νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, απόφοιτους οικονομικών σχολών, έως 35 ετών, να συμμετάσχουν σε δωρεάν πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τετράμηνης διάρκειας, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες του Επαγγελματικού προφίλ του “International Marketing Manager” με έμφαση στον Αγροδιατροφικό Τομέα.
Το ανώτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ε.Β.Ε.Α. στις δράσεις για την Εθνική Ψηφιακή Συμμαχία, η οποία είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Καινοτομίας, των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Απασχόλησης. Αιτήσεις γίνονται αποδεκτές έως την 1η Ιουλίου 2019

Γιώργος Στύλιος: Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία 
«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για την έμπρακτη στήριξη της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας και της Αλιείας στον τόπο μας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου». Πρόκειται για το μήνυμα του Γιώργου Στύλιου σε όλους τους Αρτινούς που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Ο υπ. Βουλευτής, επισημαίνει μέσα από διαδοχικές συναντήσεις με εργαζόμενους και επιχειρηματίες ότι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Άρτα είναι ο πρωτογενής τομέας. «Επαναλαμβάνω αυτολεξεί τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη μας», ανέφερε ο κ. Στύλιος. «…Θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών…».

Για τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων
Καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης
Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η απόφαση που καθορίζει το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της κτηνοτροφίας για το έτος 2018 και αφορά τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων.
Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης για το Μέτρο 1 (βοοειδή) καθορίζεται στα 247,90 ευρώ ανά ΜΜΖ (Μονάδα Μεγάλου Ζώου) και για το Μέτρο 2 (αιγοπρόβατα) στα 46,40 ευρώ ανά ζώο.
Τα ποσά αυτά είναι αυξημένα σε σχέση με την ενδεικτική τιμή, κατά 5,2% στα βοοειδή και κατά 24,6% στα αιγοπρόβατα.
Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του καθεστώτος στήριξης παραμένει οριακά σταθερός σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενίσχυσης (2017) στα 2,79 εκατ. ευρώ έναντι 2,82 εκατ. ευρώ για τα βοοειδή και 554.000 ευρώ έναντι 560.000 ευρώ για τα αιγοπρόβατα. Αντιθέτως, αυξήθηκαν σημαντικά τα επιλέξιμα ζώα, καθώς το 2017 ήταν 9.563,2 ΜΜΖ βοοειδών έναντι 11.248,6 το 2018 και 11.668 αιγοπρόβατα το 2017 έναντι 11.930 αιγοπροβάτων το 2018.

PORTaRT 2019
Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 
28 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2019
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Ηπείρου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 21.00, θα εγκαινιάσει στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση PORTaRT 2019, η οποία αποτελεί συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης που παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο τον Ιούνιο-Οκτώβριο 2017.

Ηπειρώτες καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου, συναντιούνται για δεύτερη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και μέσα από τα έργα τους επιχειρούν να διευρύνουν και να δώσουν συνέχεια στον εικαστικό διάλογο με το φιλότεχνο κοινό της πόλης που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο. Παράλληλα, δημιουργούν το πλαίσιο για έναν ευρύτερο διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο, αντλώντας από τα πολλαπλά νοήματα της έννοιας του λιμανιού, που μέσα από τα μονοπάτια της εικαστικής δημιουργίας σηματοδοτεί άλλοτε την αφετηρία και συνάμα ένα γεμάτο προσδοκίες ξεκίνημα, άλλοτε καταλήγει να αποτελεί έναν επίζηλο προορισμό, ενώ συχνά μετουσιώνεται σε μωσαϊκό ανθρώπινων κοινοτήτων, σε τόπο συνάντησης πολιτισμών, σε αφηγήσεις των ανθρώπινων σκέψεων, βιωμάτων και προσωπικών αναζητήσεων.
Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου 2019
Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Πρόγραμμα εορτασμού της 138ης Επετείου Απελευθέρωσης της Άρτας από τον τουρκικό ζυγό
Κυριακή 30 Ιουνίου
07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Πόλης.
Η Φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» θα περάσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παίζοντας εθνικά εμβατήρια και θούρια.
08:00. Θα γίνει έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του «ΣΚΟΥΦΑ» και τμήματος στρατού.
10:30. Θα γίνει επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό της Παρηγορήτισσας και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί εντός του ναού ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αναστασία Κουτσούκη, διευθύντρια δημοτικού σχολείου Χαλκιάδων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Ελευθερίας.
Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

«Οι Νόμοι των Διαδόχων»
Από τον συγγραφέα Γιάννη Κωτσοκώστα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο συγγραφέας Γιάννης Κωτσοκώστας και οι Εκδόσεις Πηγή συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο «Οι Νόμοι των Διαδόχων» την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν εκτός από τον συγγραφέα η κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, η κ. Ανθή Αγγέλη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και η κ. Μαρία Δέτσικα, φιλόλογος.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αυτό είναι το πάρτυ του καλοκαιριού
Τhe Jive Aces
Παρασκευή 9 Αυγούστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας
Το Preveza Jazz Festival με υπερηφάνεια ανακοινώνει πως εξασφάλισε την εμφάνιση της Νο 1 μπάντας swing του Ηνωμένου Βασίλειου για μια αποκλειστική εμφάνιση στη χώρα μας, στην Πρέβεζα.
The Jive Aces

Οι Jive Aces το 8μελές συγκρότημα με την πιο feelgood διάθεση έρχεται από το Λονδίνο για να ξετυλίξει το soundtrack της ζωής μας και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους. Να μας διασκεδάσει με όλες τις μεγάλες και γνώριμες επιτυχίες των δεκαετιών 30’s, 40’s, 50’s kai 60’s σε μοντέρνες ενορχηστρώσεις.

Οι Jive Aces συνδυάζουν το beat, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του rock and roll, με την διασκέδαση και το ρυθμό του swing, όλα αυτά σε ένα. Το μουσικό τους ταξίδι ξεκινά από τον Elvis Prisley και τον Bill Haley και φτάνει ως τον Louis Prima και τον Frank Sinatra.
Ποιος δε θάθελε να ξανακούσει μια βραδιά του Αυγούστου το Summertime, το Μack the Knife, το La Dolce Vita, το Singing in the rain, το Buona sera seniorita, Το Blue moon, το Fever αλλά και το La vie en rose της Πιάφ μαζί με το πολυαγαπημένο Bring me sunshine με τα 3,3 εκατομμύρια προβολές στο youtube στις πιο σύγχρονες εκδοχές τους.
Χτύπημα των ποδιών, παλαμάκια, στριφογύρισμα στον ξέφρενο ρυθμό του swing είναι αυτά που πηγάζουν αυθόρμητα από τα μέλη της μπάντας όταν βρίσκονται στην σκηνή. Οι Jive Aces τρελαίνονται για τον ρυθμό και τον χορό μα πιο πολύ τους αρέσει να μεταδίδουν την ενέργεια τους στο κόσμο.Εισιτήρια: Προπώληση 15 ευρώ, Πόρτα: 20 ευρώ

Σεμιναριο Μουσειακης Εκπαιδευσης στις 3 και 4 Ιουλίου
Μια διαφορετική πολιτιστική δράση πρόκειται να λάβει χώρα προσεχώς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. Πρόκειται για το επιμορφωτικό σεμινάριο μουσειακής εκπαίδευσης και επικοινωνίας, με τίτλο:
«Ιστορίες από τα παλιά: δράσεις για την εξερεύνηση, κατανόηση και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς»

Το σεμινάριο διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η δράση σχετίζεται με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία και έχει ως στόχο την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού, που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις, για τη διαχείριση της επιστημονικής γνώσης και τη μετάδοση της πληροφορίας που αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά στο ευρύτερο κοινό.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν οι αρχές, η φιλοσοφία και τα παιδαγωγικά εργαλεία που είναι χρήσιμα για τη σχεδίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ οι ομάδες εργασίας θα κληθούν να σχεδιάσουν πιλοτικά εκπαιδευτική δραστηριότητα με αφετηρία μνημεία της Άρτας, που ανήκουν σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους.
Μέσα από τη δημιουργική και πολυεπίπεδη διαδικασία οι συμμετέχοντες στη δράση θα εφοδιαστούν με τη μεθοδολογία που απαιτείται για το σχεδιασμό δράσεων, μέσω των οποίων θα μεταδίδεται εύληπτα η γνώση για το πολιτιστικό αγαθό σε διαφορετικές ομάδες κοινού.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας και σε επιλεγμένα μνημεία, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Όμιλος ΟΤΕ: Νέο διεθνές έργο πληροφορικής, για τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ENISA και Cedefop
Ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε, μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, το έργο υπηρεσίας υποστήριξης σε θέματα πληροφορικής για το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες από τον Όμιλο ΟΤΕ, θα παρέχουν IT support υπηρεσίες πρώτου επιπέδου (1st level), στην αγγλική γλώσσα, στους τομείς Helpdesk, Telecom και Audio Visual στους εργαζόμενους του Cedefop σε Βρυξέλλες και Θεσσαλονίκη και στους εργαζομένους του ENISA στην Αθήνα.
Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η ανάληψη δύο νέων έργων πληροφορικής για μεγάλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς επιβεβαιώνει πως η τεχνογνωσία και η αξιοπιστία του Ομίλου ΟΤΕ στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων ICT έργων έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας. Με τις καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις που παρέχουμε, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε επιχείρηση, δημόσια ή ιδιωτική, που θέλει να ηγηθεί στη νέα ψηφιακή εποχή. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο καλύτερο για όλους».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Όμιλος ΟΤΕ ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης συστημάτων Πληροφορικής, έχοντας αναλάβει έργα τόσο στον ιδιωτικό, όσο και το δημόσιο τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς