Συνέντευξη της υποψήφιας περιφ. Συμβούλου Ράνιας Γκίζα

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας

«Όταν υπάρχει όρεξη, διάθεση και θέληση, ο χρόνος βρίσκεται. Και εγώ έχω πάρα πολύ όρεξη και πάρα πολύ διάθεση να ασχοληθώ με αυτά που με γεμίζουν, με το παιδί μου, τη δουλειά μου, την προσφορά στα κοινά», δηλώνει η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλοε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Ζάψα, η Ράνια Γκίζα.

«Η οπτική μου στην πολιτική είχε πάντοτε προοδευτικό και αριστερό πρόσημο και ο Γιώργος Ζάψας είναι ένας βαθιά προοδευτικός, δημοκρατικός άνθρωπος που θα διοικήσει την Περιφέρεια με ήθος, διαφάνεια και εργατικότητα», σημειώνει η κ. Γκίζα, για τη συνεργασία της με τον κ. Ζάψα. Και επισημαίνει: «Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και τις διαθέτω στην υπηρεσία των συμπατριωτών μου, ώστε, με πνεύμα συνεργασίας, που αυτό άλλωστε επιτάσσει και ο Κλεισθένης, να βάλω τα δυνατά μου για να πάει η περιοχή μας πολλά βήματα μπροστά. Ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη έχω για την πορεία του συνδυασμού μας. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και αυτό δημιουργεί σε όλους μας και σε μένα προσωπικά ξεχωριστό αίσθημα ευθύνης».

Η συνέντευξη στην ΗΧΩ:

ΕΡΩΤ.: Τι σας έκανε να αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τα κοινά και μάλιστα με την Περιφέρεια;
Επέλεξα να κατέβω στην Περιφέρεια, επειδή βλέπω την περιοχή μου όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκετε στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης, παρότι ζούμε σε έναν τόπο με απίστευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Ξεκινώντας από τον ορεινό μας όγκο και φθάνοντας ως τον παγκοσμίου φήμης υγροβιότοπο του Αμβρακικού, βλέπουμε ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω και έχουμε αφήσει τα μέρη μας αναξιοποίητα. Το ίδιο συμβαίνει με την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τα βυζαντινά μας μνημεία. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνούμε τον πρωτογενή μας τομέα, τη γεωργία, την αλιεία, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία, την μελισσοκομία. Μεθοδικότητα και σχέδιο χρειάζεται για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες και εισόδημα για τους κατοίκους.
Όλα αυτά τα γνωρίζουμε όλοι, δεν πρωτοτυπώ που τα αναφέρω. Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Ήρθε η στιγμή που νοιώθω ότι πρέπει να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί ως ενεργός πολίτης και να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των συμπατριωτών μου. Να βοηθήσω κι εγώ, ώστε αυτός ο τόπος να σηκωθεί όχι ένα αλλά πολλά σκαλιά ψηλότερα. Στη θέση που του αξίζει.

ΕΡΩΤ.: Γιατί με τον Γιώργο Ζάψα;
Τον Γιώργο Ζάψα τον γνωρίζω 15 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε εξαιρετική συνεργασία, καθώς εγώ είμαι καθηγήτρια Πληροφορικής στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Άρτα και αυτός Διευθυντής στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στα Γιάννενα. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι ένας άνθρωπος μεθοδικός, που ό,τι αναλάβει το βγάζει εις πέρας.
Η οπτική μου στην πολιτική είχε πάντοτε προοδευτικό και αριστερό πρόσημο και ο Γιώργος Ζάψας είναι ένας βαθιά προοδευτικός, δημοκρατικός άνθρωπος που θα διοικήσει την Περιφέρεια με ήθος, διαφάνεια και εργατικότητα.

ΕΡΩΤ.: Πού θα εντοπίζατε το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τον κόσμο στην Π.Ε. Άρτας;
Είμαι σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους της περιοχής ας, όχι μόνο μέσα από τη δουλειά μου, αλλά και μέσω της επιχείρησης του πατέρα μου. Αυτό που βλέπω, ιδίως στην καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ είναι η ανάγκη για θέσεις εργασίας.
Είναι πολύ δύσκολο στην περιοχή μας να βρει ο νέος, που βρίσκεται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής του, δουλειά. Και αυτό με πονάει. Βλέπω καθημερινά την αγωνία του και, για να σας πω την αλήθεια, έπαιξε κι αυτό ένα ρόλο στο να θελήσω να βγω μπροστά και να βοηθήσω όσο μπορώ.

ΕΡΩΤ.: Πώς νοιώθετε ενταγμένη στο «Κοινό των Ηπειρωτών»;
Το «Κοινό των Ηπειρωτών» είναι μια φρέσκια ομάδα, που αποτελείται από όλο το επαγγελματικό και το ηλικιακό φάσμα. Άνθρωποι με όρεξη, εμπειρία, γνώση, με αξιακό φορτίο και πολιτικό υπόβαθρο, που έχουν, δηλαδή τη θέληση, την ικανότητα, τη βούληση να φέρουν εις πέρας πράγματα και να λύσουν προβλήματα.
Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η παράταξη θα δουλέψει πολύ καλά, σε κλίμα συνεργασίας και όχι μόνο όσοι εκλεγούμε. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που ανήκω σε αυτή την ομάδα, που έχει πολύ και δημιουργικό δρόμο μπροστά της.

ΕΡΩΤ.: Είστε εργαζόμενη, είστε μητέρα, πολλοί ρόλοι, πολλές υποχρεώσεις, πόσο δύσκολο είναι;
Επιτρέψτε μου να σας πω αυτό που λέει η λαϊκή σοφία: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινίζει». Πιστεύω, μάλλον δεν το πιστεύω, το έχω κάνει στάση ζωής και πράξη: Όταν υπάρχει όρεξη, διάθεση και θέληση, ο χρόνος βρίσκεται. Και εγώ έχω πάρα πολύ όρεξη και πάρα πολύ διάθεση να ασχοληθώ με αυτά που με γεμίζουν, με το παιδί μου, τη δουλειά μου, την προσφορά στα κοινά.

ΕΡΩΤ.: Γιατί κάποιος να ψηφίσει τη Ράνια Γκίζα;
Παρότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε εκλογές, έχω κατανοήσει πόσο δύσκολη είναι η μάχη του σταυρού. Όμως, ταυτόχρονα, μέσα από την επαφή με εκατοντάδες συμπατριώτες μας αυτές τις μέρες, είμαι πολύ αισιόδοξη.
Ζητώ την ψήφο τους, επειδή έχω μεγάλη αγάπη για τον τόπο μου, επειδή είμαι ένας νέος άνθρωπος με πολύ όρεξη για δουλειά ώστε αυτός ο τόπος που διαθέτει άπειρες δυνατότητες να τις κεφαλαιοποήσει. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και τις διαθέτω στην υπηρεσία των συμπατριωτών μου, ώστε, με πνεύμα συνεργασίας, που αυτό άλλωστε επιτάσσει και ο Κλεισθένης, να βάλω τα δυνατά μου για να πάει η περιοχή μας πολλά βήματα μπροστά.
Ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη έχω για την πορεία του συνδυασμού μας. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και αυτό δημιουργεί σε όλους μας και σε μένα προσωπικά ξεχωριστό αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας ότι το όραμά μας για μια άλλη Ήπειρο, για μια άλλη Άρτα θα γίνει πραγματικότητα.

Προτεινόμενα για εσάς