ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων το Συντονιστή κ. Βασίλειο Μιχελάκη

Συναντήθηκε στις 15 Ιουλίου 2021 το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας με το Συντονιστή κ. Βασίλειο Μιχελάκη, παρουσία εκπροσώπου του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα καταγγελλόμενα από την πλειοψηφία των υπαλλήλων της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου και συγκεκριμένα για την αιφνίδια και άδικη «μετακίνηση» της αν. προϊσταμένης του Τμήματος Παρακολούθησης και Προστασίας των Υδατικών Πόρων, κ. Ελπίδας Μπεκιάρη.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Αντώνης Μαυράκος και η Γεν. Γραμματέας Αναστασία Τζίμα, αναφέρονται τα εξής: «Καταγγέλλουμε, για πολλοστή φορά, τον άκαμπτο και αυταρχικό λόγο του Συντονιστή, αφού οποιαδήποτε άποψή μας περί των λειτουργικών αναγκών του φορέα, κατά την προσφιλή τακτική του, κατονομάζεται ως «συνδιοίκηση», ενώ ταυτόχρονα μας «υπενθύμισε» πολλές φορές την ιεραρχική σχέση που μας διέπει (υπαλλήλου – προϊσταμένου). Επέμεινε δε, ότι ο λόγος της «μετακίνησης» είναι η υποστελέχωση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, μίας Υπηρεσία που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν έχει πολλή δουλειά και η ανάγκη αναπλήρωσης της Διευθύντριας, που βέβαια είναι χωρίς αναπλήρωση εδώ και 2-3 χρόνια!!

Ζητήσαμε την ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή της συναδέλφου στο αντικείμενό της. Δεσμεύτηκε, εν τέλει, να επανεξετάσει το ζήτημα. Παράλληλα, εκφράσαμε το πάγιο αίτημά μας για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων (σχ. η από 14-3-2018 εξώδικη δήλωση, διαμαρτυρία και πρόσκληση μετά επιφυλάξεως δικαιωμάτων της ΟΣΕΑΔΕ) να γνωμοδοτεί, προηγουμένως, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για λόγους διαφάνειας, το οποίο όμως δεν αποδέχεται.

Αναμένουμε την επανεξέταση της απόφασης «μετακίνησης» της συναδέλφου μας καθώς αυτή η εξέλιξη οξύνει ακόμα περισσότερο το ήδη πολωμένο κλίμα που επικρατεί εδώ και 3 χρόνια στη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου, με ευθύνη της Διοίκησης και όχι των υπαλλήλων της και για το οποίο δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια εξομάλυνσης μέχρι σήμερα».

Προτεινόμενα για εσάς