Συναυλία στο Θέατρο Κάστρου

Από το παιδικό και εφηβικό τμήμα της χορωδίας του συλλόγου «Μακρυγιάννης»
Παρασκευή 14 Ιουνίου
Την ετήσια συναυλία του πραγματοποιεί το παιδικό και εφηβικό τμήμα της χορωδίας του συλλόγου «Μακρυγιάννης» την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο του Κάστρου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα μαγέψει και ταξιδέψει τους θεατές στον υπέροχο κόσμο της μουσικής.
«Σας περιμένουμε να ακούσετε και να θαυμάσετε το παιδικό τμήμα του Συλλόγου μας που θα μας ταξιδέψει με καντάδες και το εφηβικό τμήμα που θα ερμηνεύσει συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών» αναφέρει ο μαέστρος της χορωδίας, Βαγγέλης Κοτρώτσος.

Από την παιδική σκηνή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας
” Περπατώ εις το Δάσος”της Στέλλας Μιχαηλίδου
Μια καταπληκτική παιδική παράσταση και όχι μόνο. Μια παραμυθοσαλάτα που μας χαρίζει γέλιο, μας προβληματίζει και όπως λέει και η Κοκκινοσκουφίτσα “μας ελευθερώνει από τις φυλακές μας, τις φιλοδοξίες μας, τις ενοχές μας, τις ανασφάλειές μας”. ” Περπατώ εις το Δάσος”της Στέλλας Μιχαηλίδου.
Από την παιδική σκηνή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Σαρλής.
Απόψε, Σάββατο 8 Ιουνίου. Αίθουσα “Διώνη” στις 9 μ.μ.

Κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020
6 ειδικότητες θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑ.Σ Άρτας
Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται, ότι κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020 θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑ.Σ Άρτας οι εξής ειδικότητες :
1. Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
2. Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας
3. Bοηθών Φαρμακείου
4. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ
5. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών.
6. Υπαλλήλων οικονομικών καθηκόντων
Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. είναι διετής.
Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν νέοι και νέες και οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και
I. Kατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α΄ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, , ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας και
II. Έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003.
Στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχονται:
1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
2. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα
3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.
4. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
5. Σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
6. Επίδομα στέγασης και σίτισης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
7. Αναβολή Στράτευσης.
Αιτήσεις υποβάλλονται στη Γραμματεία του ΚΕΤΕΚ – ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΑΡΤΑΣ απο 18/6/2019 εως 30/8/2019 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το ΚΕΤΕΚ – ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Άρτας, Διόδια Άρτας Πέτα, ΤΗΛ. 2681070006, e.mail :[email protected]

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 10 έως 16 Ιουνίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
-Δευτέρα (10-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
-Τρίτη (11-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
-Τετάρτη (12-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
-Πέμπτη (13-06-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
-Παρασκευή (14-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαρια.
-Σάββατο (15-06-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.

Θλίψη για το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Γιάννη Μανώλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.
Ο Γιάννης Μανώλης με έντονη συνδικαλιστική δράση επί σειρά ετών, διατέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ από το Μάρτιο του 1998 έως και το Μάρτιο του 2004.
Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός αφήνοντας το δικό του στίγμα στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των Πανελληνίων στην Ήπειρο
Ομαλά διεξήχθη η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου, και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων κλήθηκαν να μεταφέρουν τις απόψεις τους για τα ιδανικά της δημοκρατίας, για την δημοκρατία και τους νέους και να απαντήσουν τα ερωτήματα που τους δόθηκαν σε ένα κείμενο που περιείχε δυσκολίες. Τα θέματα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Ηπείρου δόθηκαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί. Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης ανέφερε πως μόνο σε ένα εξεταστικό κέντρο υπήρξε πρόβλημα στην μετάδοση των θεμάτων, το οποίο όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα και κατά τα άλλα η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά.

Νέο ΔΣ στο Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας
Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ως εξής:
ΜΑΥΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Πρόεδρος
ΚΙΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιπρόεδρος
ΤΖΙΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, Ταμίας
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ , Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, μέλος
ΧΑΪΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, μέλος
ΚΑΤΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, μέλος
ΜΠΕΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, μέλος
ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μέλος
ΠΕΣΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, μέλος

Δωρεάν εξέταση σπίλων
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, διοργανώνει για 2η χρονιά, Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Δέρματος από Δευτέρα 10 Ιουνίου έως και Παρασκευή 14 Ιουνίου σε συνεργασία με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα Μαρίνα Σπίροβα.
Τα τελευταία 50 χρόνια, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί δραματικά, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των περιβαλλοντικών μεταβολών. Με την καταγραφή ετησίως 130.000 κρουσμάτων και 37.000 θανάτων, ο καρκίνος του δέρματος αναδεικνύεται ως ένας από τους 10 πιο συχνά εμφανιζόμενους καρκίνους στην Ευρώπη.Παρόλα αυτά η έγκαιρη διάγνωση εξασφαλίζει την θεραπεία και την υγεία.
Σας καλούμε λοιπόν όλους να εξεταστείτε δωρεάν, αφού κλείσετε πρώτα ραντεβού στο τηλέφωνο 2665028666.
Ενημερωθείτε για τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας από την σελίδα του ΚΕΠ Υγείας στο Facebook https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/ ή από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.igoumenitsa.gr

Σε ημερίδα για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά ο Δήμος Ιωαννιτών
Σε ημερίδα με τον τίτλο «Incredible Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά από την πρόσκληση της δικτύωσης στις δυνατότητες της αγοράς που» διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Βιολογικών εφαρμογών και Τεχνολογιών και το Εργαστήριο Οικολογίας, παρευρέθηκε διαμέσου της αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, Βάσως Μέγα, ο Δήμος Ιωαννιτών.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Μέγα τόνισε:
«Από μέρος του Δήμου Ιωαννιτών Ευχαριστώ για την πρόσκληση στη σημερινή σας ημερίδα για τα Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά . Από την πρόσκληση της δικτύωσης στις δυνατότητες της αγοράς με τον ωραίο τίτλο Incredible. Μολονότι βρισκόμαστε σε μια ενδιάμεση περίοδο διαδοχής της νέας Δημοτικής Αρχής κάποιες ιδέες προτάσεις και συνεργασίες θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχιστούν για καλό όλων μας.
Ενημερωτικά λοιπόν εμείς ως Δήμος Ιωαννιτών έχουμε προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση για την ανάπτυξη δράσεων αξιοποίησης της δημοτικής αγροτικής περιουσίας του Δήμου Ιωαννιτών για την καλλιέργεια αρωματικών/ θεραπευτικών φυτών με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασία «Εύξεινη Πόλη» που καλύπτει το δίκτυο μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Σημαντικό εγχείρημα διότι μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας από την εκμετάλλευση του αναξιοποίητου πλούτου των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων, που ανήκουν στο Δήμο Ιωαννιτών σε νέους αγρότες σε μια περιοχή που καταγράφει υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Παράλληλα παρά τις εξαιρετικές συνθήκες για ποιοτικά προϊόντα υπάρχει υστέρηση στην παραγωγή αφού δεν υπάρχει οργανωμένη παραγωγική βάση τέτοιων φυτών ούτε βέβαια υποδομές επεξεργασίας και τυποποίησης των προϊόντων και στη συνέχεια η διάθεση τους στην αγορά.
Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην ημερίδα να συγχαρώ το εργαστήριο Οικολογίας Τμήμα Βιολογικών εφαρμογών και Τεχνολογιών και να τονίσω την σπουδαιότητα της συνεργασίας όλων Πανεπιστήμιο, Περιφέρειας, Δήμος και ερευνητικών φορέων για καλύτερο συντονισμό και αποτελέσματα».

Προτεινόμενα για εσάς