Συνταγογραφήσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ από γενικό ιατρό

Από την Παρασκευή 15 Μαΐου
Στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αρταίων για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της υγειονομικής κρίσης και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων, ανακοινώνονται τα εξής:
Από την Παρασκευή 15 Μαΐου τα μέλη των ΚΑΠΗ θα μπορούν να προχωρούν σε συνταγογράφηση των φαρμάκων τους από γενικό ιατρό.
Συγκεκριμένα, η διαδικασία έχει ως εξής:
1.Τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των μελών θα παραδίδονται στην Ενισχυμένη Κοινωνική Δομή του Δήμου Αρταίων, που στεγάζεται προσωρινά στην Δημοτική βιβλιοθήκη στην οδό Φιλελλήνων .

2. Υπάλληλος των ΚΑΠΗ, θα παραλαμβάνει και θα παραδίδει τα βιβλιάρια στην ιατρό.
3. Η ιατρός αφού συνταγογραφήσει, θα επιστρέφει τα βιβλιάρια στον εντεταλμένο υπάλληλο και ακολούθως θα επιστρέφονται στους κατόχους τους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, σχετικά με την παραπάνω διαδικασία τα μέλη μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 268107016, 2681079125.
Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π, Σωτήρης Χρηστούλης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Διοικητική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Ντάκουλα Ευάγγελο, την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καλεντίνης κα. Καραστεργίου Ευτυχία, για την παραχώρηση της ιατρού, καθώς και την Ιατρό κα. Μαρτιάδου Ελένη, για τις υπηρεσίες που προφέρει στα μελή των ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση τα ΚΑΠΗ παραμένουν κλειστά.

Παράταση προθεσμίας μέχρι 16 Μαϊου για νέα οινάμπελα
Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται ότι η ψηφιακή υπηρεσία «Αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου- χορήγηση αδειών φύτευσης αμπέλου έτους 2020» για την υποβολή αιτημάτων νέων φυτεύσεων αμπελώνων θα παραμείνει ανοιχτό έως και την 16η Μαΐου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ Ψηφιακές υπηρεσίες – Αίτηση αδειών φύτευσης Αμπέλου (http://e-services.minagric.gr) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο (γραφείο 114) και στο τηλέφωνο: 2651 0 87114.
Επίσης η σχετική Υ.Α 866/86629/18-3-2020 και οι οδηγίες συμπλήρωσης των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου http://www.php.gov.gr/

Ξεκινάει και για τους Δήμου το biketowork.gr
Ξεκινάει για δύο εβδομάδες, 18-31 Μαΐου 2020 ο παγκόσμιους διαγωνισμός με το “Με Ποδήλατο στη Δουλειά” που διοργανώνεται και στην Ελλάδα. Δήμοι εταιρείες ομάδες ποδηλατών ή και μεμονωμένοι ποδηλάτες μπορούν να συμμετάσχουν για να πετύχουν να πάνε περισσότερες φορές στη δουλειά με ποδήλατο και να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα με το ποδήλατο. Ο διαγωνισμός γίνεται υπό της αιγίδα της ΚΕΔΕ και του CIVITAS CY-EL και καταγράφεται για κάθε πόλη ξεχωριστά. Οι δήμοι μπορούν να παρακινήσουν τους δημότες τους αλλά και τους εργαζόμενους τους και να καταχωρηθούν στο διαγωνισμό.
Αυτή τη στιγμή το site https://biketowork.gr βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο μέχρι την έναρξη και έτσι μπορείτε να καταχωρήσετε χιλιόμετρα δοκιμαστικά, να στήσετε τις ομάδες σας και να οργανωθείτε. Στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι καταχωρήσεις απ’ το μηδέν.

Παραγραφή και παύση ποινικής δίωξης για αδικήματα με ποινή φυλάκισης
Παραγράφονται και παύει η ποινική δίωξη για αδικήματα με ποινή έως ένα (1) έτος φυλάκισης. Συγκεκριμένα με διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2016/800, 2017/1371, 2017/541, 2016/1919, 2014/57/ΕΕ, κύρωση του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, τροποποιήσεις του ν.3663/2008 (Α 99) προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1727 και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των πλημμελημάτων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και την 30.04.2020, κατά των οποίων ο νόμος, ως κύρια ποινή, απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα (1) έτος ή χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας ή σωρευτικά κάποιες από τις παραπάνω ποινές

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου προσφέρει 300.000 ιατρικά γάντια
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, με αίσθημα ευθύνης προς την τοπική κοινωνία, συνεχίζει την έμπρακτη στήριξή της στα νοσοκομεία της Ηπείρου προσφέροντας 300.000 ιατρικά γάντια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί και ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρα μας που υποδέχονται τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού και αντιμετωπίζουν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά.
Ο κος Βασίλειος Τσίκαρης, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, και η κα Κωνσταντίνα Κωτσόγλου, Προϊστάμενη Υποδιεύθυνσης Οικονομικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε συνάντηση που είχαν με τον κο Ιωάννη Βουγιούκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ευχαρίστησαν τη Διοίκηση της Τράπεζας για την πολύτιμη χορηγία υγειονομικού υλικού και την πρόθεσή της να συμβάλλει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νοσοκομείου σε αυτή την πολύ κρίσιμη συγκυρία.
Ο κος Ιωάννης Βουγιούκας ανέφερε σχετικά: «Ως Ηπειρώτες οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τόπου μας και να τους στηρίζουμε στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την προστασία όλων μας. Με τις δωρεές υγειονομικού υλικού και ιατρικού εξοπλισμού που έχουμε πραγματοποιήσει στα Νοσοκομεία της Ηπείρου συμβάλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στη διαφύλαξη της υγείας όλων μας.»
Η ανωτέρω πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια της προσφοράς υγειονομικού υλικού και ιατρικού εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα σε όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και αποτυπώνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος που διακρίνει τη Διοίκηση και τα στελέχη της Τράπεζας Ηπείρου.

Προτεινόμενα για εσάς