ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Δρόμος Ιωαννίνων – Κακαβιάς! Ένα έργο ΠΡΟΘΕΣΗΣ!»

Με απόφαση πρόθεσης χρηματοδότησης του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής δίνεται νέα διάσταση στη κοροϊδία και τον εμπαιγμό των Ηπειρωτών, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, που τονίζει και τα εξής: «Σύμφωνα με την απόφαση η πράξη θα ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) με μηδενική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το ΕΠΑ 2021-2025 και με την προϋπόθεση μη επιβάρυνσης του σχετικού εναρίθμου του ΕΠΑ. Ως εκ τούτου θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες ενέργειες ωρίμανσης/προετοιμασίας, όπως έκδοση προκηρύξεων και διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας, χωρίς ωστόσο να γίνεται ανάληψη νομικών δεσμεύσεων.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια σε έναν μακρόχρονο παιχνίδι εμπαιγμού που ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όταν ανακοίνωνε, κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα το Νοέμβριο του 2021, τη δημοπράτηση του έργου «μέσα στο 2022». Μάλιστα ο υπουργός υποδομών κ. Καραμανλής, ανέφερε τότε ότι το έργο έχει γίνει ήδη επιλέξιμο στο νέο ΕΣΠΑ.
Σήμερα το έργο δεν έχει ενταχθεί ούτε έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Για προεκλογικές σκοπιμότητες, υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών θέλοντας να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η διαγωνιστική διαδικασία, με αβέβαιη τη συνέχεια και την υλοποίηση του έργου.
Η κυβέρνηση αυτή, στο τέλος της τετραετίας της, έμεινε τελικά στις «προθέσεις» με απουσία έργων για το Νομό Ιωαννίνων. Δυστυχώς για τον τόπο.
Αυτό είναι και το δώρο του κ. Μητσοτάκη στην Ήπειρο… Ένα έργο πρόθεσης!
Πλέον η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ».