Σύγχρονες παιδικές χαρές στον Δήμο Β. Τζουμέρκων

Με ίδιους πόρους του δήμου, αλλά και αξιοποιώντας χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, προχωρά στην αναβάθμιση και ανακατασκευή 13 παιδικών χαρών. Ειδικότερα, θα γίνουν αναπλάσεις στις υφιστάμενες παιδικές χαρές στον οικισμό Λάζαινα της κοινότητας Αετορράχης και στις κοινότητες Βαπτιστή, Πετροβουνίου, Συρράκου, Χουλιαράδων, Ελληνικού, Καλαρρυτών, Καλεντζίου, Ματσουκίου, Πηγαδίων, Πλαισίων, Πλατανούσας και Πραμάντων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 249.288,32 ευρώ και ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων έχει προχωρήσει σε διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Οι 13 παιδικές χαρές δεν πληρούν σήμερα τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να πιστοποιηθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις ως προς τις προδιαγραφές ασφαλείας. Με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα είναι δυνατή η απόκτηση του πιστοποιητικού καταλληλότητας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. ενώ θα αναβαθμιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ελκυστικότεροι και

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές «Εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση ενός σημαντικού αριθμού παιδικών χαρών, ώστε να είναι ελκυστικές και κυρίως ασφαλείς για τα παιδιά που ζουν στα χωριά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, αλλά και για όσα έρχονται ως επισκέπτες στην περιοχή. Σύντομα, πολλές από τις παιδικές χαρές του δήμου θα παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα, ενώ η προσπάθεια για την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων θα συνεχιστεί, ώστε να προχωρήσουμε και σε άλλες παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους. Οφείλουν, όμως, και οι κάτοικοι να τις σεβαστούν και να τις προστατεύσουν».

Προτεινόμενα για εσάς