Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΠΕΘ

Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο ευχήθηκε η απερχόμενη Υφυπουργός Παιδείας και επανεκλεγείσα βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής παράδοσης-παραλαβής.
Κατά τη σύντομη ομιλία της σημείωσε πως το 2015 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το εκπαιδευτικό σύστημα σε συνθήκες ασταθούς ισορροπίας, με κύρια στοιχεία την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Τόνισε επίσης πως «σήμερα, 4.5 χρόνια μετά, παραδίδουμε αυξημένους προϋπολογισμούς, έτοιμες διαδικασίες για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς και μια σειρά από θεσμικές τομές, ιδιαίτερα κρίσιμες για την παροχή ποιοτικής δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης».

Η Μερόπη Τζούφη ευχήθηκε επίσης να συνεχιστεί και να διευρυνθεί το σημαντικό έργο της αναμόρφωσης του τοπίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δίχως πειραματισμούς και διαθεσιμότητες, ενώ για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τόνισε πως είναι ένας τομέας με πολύ μεγάλες ανάγκες, με περισσότερα από 100.000 παιδιά να χρήζουν υποστήριξης.
Κλείνοντας, η Μερόπη Τζούφη εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η προσπάθεια από τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε η δημόσια και δωρεάν παιδεία να θωρακιστεί, δίχως αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Προτεινόμενα για εσάς