Τιμητική διάκριση στον Αλ. Καχριμάνη για την προσφορά του στον πρωτογενή τομέα

Τιμητική διάκριση για τις προσπάθειες που καταβάλλει στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής απονεμήθηκε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Αgrenda».
Εξηγώντας την επιλογή στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη για την διάκριση, η συντακτική ομάδα της «Αgrenda» πρόβαλε βίντεο μέσω του οποίου σύστησε τον κ. Καχριμάνη στο κοινό της εκδήλωσης. Όπως τονίστηκε σ’ αυτό, «σε όλη τη διαδρομή του Περιφερειάρχη τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής ήταν στον πυρήνα της πολιτικής του δράσης. Το ρεαλιστικό και ξεκάθαρο όραμά του για την ελληνική κτηνοτροφία όπως το έχει καταθέσει και στη Βουλή, θέλει επάρκεια φυσικών λειμώνων, ελαφρές και ευέλικτες σταβλικές εγκαταστάσεις, αυτονομία ρεύματος και φωτοβολταϊκό σε κάθε στάνη».

Σύμφωνα με την ομάδα της «Αgrenda», «η προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με συμμετοχή σε όλες τις εκθέσεις τροφίμων φέρει επίσης τη σφραγίδα του κ. Καχριμάνη, ενώ την ίδια ώρα, κάνει πράξη την ποιότητα της ζωής στην ύπαιθρο, στηρίζει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος… Η όλο και πιο συστηματική και σε βάθος ενασχόλησή του µε τα θέµατα της πρωτογενούς παραγωγής, αποτέλεσαν τον πυρήνα της πολιτικής του δράσης και τη «συνταγή» με την οποία κέρδιζε την αναγνώριση της κοινωνίας.
Τα τελευταία χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στη προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, με μεγαλοπρεπή περίπτερα σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τροφίμων που φέρουν την σφραγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο ακούραστος περιφερειάρχης βάζει τα δυνατά του ώστε να βγουν στην επιφάνεια και να βρουν το δρόμο για τις αγορές, δεκάδες πρωτοβουλίες από συντοπίτες του αγρότες και κτηνοτρόφους που υπογράφουν και δίνουν ταυτότητα στον κόπο τους.
Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι αγρότης, είναι όμως οι δύο γιοί του και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.