Τον Πρωθυπουργό για θέματα της Ηπείρου ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου – μετά από προκαθορισμένο ραντεβού- την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τον Πρωθυπουργό για ζητήματα υποδομών και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, για τις εν εξελίξει πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στις παραγωγικές δραστηριότητες, καθώς και για τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν με την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας με τους δασικούς χάρτες.
Στο πλαίσιο των όσων είχαν συμφωνηθεί σε προηγούμενο στάδιο η Περιφέρεια Ηπείρου παρέλαβε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τη μελέτη της εθνικής οδού από κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι κόμβου Ζέφυρο Π.Ε. Πρέβεζας, προκειμένου να την προσαρμόσει στα τωρινά δεδομένα και να την «ωριμάσει» ώστε στη συνέχεια να την εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Μια Αρτινή στην Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25

Μετά την ολοκλήρωση του β’ μέρους του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25, την εκλογή και τη σύγκληση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία με τη σειρά της εξέλεξε ως Συντονιστικό Δίδυμο τον Κώστα Ντάσκα και τη Λίτσα Αλεξάκη, εκλέχθηκαν, κληρώθηκαν και ορίστηκαν (από το Συνδικαλιστικό του κόμματος και τη Νεολαία), η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25, με ισότιμη εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών.
Όπως σημειώνει η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Άρτας του ΜέΡΑ25 «η Ήπειρος εκπροσωπείται στα κορυφαία συλλογικά όργανα του κόμματος στην νέα Πολιτική Γραμματεία με δύο μέλη με πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, τη Λουΐζα Σκούρα, Διπλωματούχο Αγρονόμο και Τοπογράφο Μηχανικό από την Άρτα και τον Κωνσταντίνο Μπακάλη, Διπλωματούχο Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής από την Ηγουμενίτσα . Επιπλέον στην νέα Κεντρική Επιτροπή συμμετέχουν από την Ήπειρο η Λίνα Νταλαγιάννη, η Γεωργία Παπάζογλου, η Σοφία Στράτου και ο Σάββας Κουνουβέλης. Μετά την συγκρότηση των οργάνων του κόμματος συνεχίζουμε δυναμικά για τη Ρήξη, τη μόνη πραγματική απάντηση στην κρίση».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Εκδήλωση για τη Νατάσα Μπέγκα
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, η ΕΛΕΠΑΠ και το ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
σε συνεργασία με τις Σ.Υ.Δ. (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) «Ελπίδα Ζωής» και το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΙΑΜΗ) ανακοινώνουν εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμήν της κ. Νατάσσας Μπέγκα για την σύνολη προσφορά της. Ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Θ. Πέτσιος,
Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα:
«Ο σύγχρονος ευεργετισμός ως μορφή κοινωνικής συναλληλίας: Το όραμα και η προσφορά της Νατάσσας Μπέγκα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Σουφαρί Σαράϊ (Διονυσίου Φιλοσόφου και Γλυκήδων – Κάστρο Ιωαννίνων). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο Δημαρχείο της Άρτας 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αρμόδιο σε θέματα Αυτοδιοίκησης στην Άρτα, και ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων και Μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ Χρήστου Τσιρογιάννη, ο Υπουργός θα επισκεφτεί το Δημαρχείο της Άρτας την Παρασκευή στις 19:30. Έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν για μια αυτοδιοικητική συζήτηση και όλοι οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης και οι Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες της Ηπείρου.

Το Τμήμα Πληροφορικής στην παρουσίαση της εφαρμογής του iSAVElivesApplication
Στις 25 Μαΐου 2022, μέλη του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή (HCILab) και του Κέντρου Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας Ηπείρου (ΚΕΕΠΗ), συμμετείχαν στην κοινή συνέντευξη τύπου του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού “KidsSaveLives– Τα παιδιά σώζουν ζωές“ με θέμα την παρουσίαση της εφαρμογής του iSAVElivesApplication που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα μέλη του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών συνέβαλαν στην υλοποίηση της εφαρμογής για πλατφόρμες iOS και ανέλαβαν την υποστήριξη της,
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι
κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Άγγελος Χαριστέας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας
Pr. B. W. Bottiger, Professor and Head of the Department of Anesthesiology and Intensive Care Medicine, University Hospital of Cologne
κ. Αναστάσης Στεφανάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, ProductStakeholder
Οι προγραμματιστές που εθελοντικά υλοποίησαν την εφαρμογή

Μήνυμα της Συντονίστριας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας στους μαθητές της Γ´ Λυκείου
Ψύχραιμοι, δυνατοί, με πείσμα και θέληση, να δώσετε τον αγώνα των Πανελληνίων που ξεκινά σήμερα. Αλλά να γνωρίζετε ότι δεν είναι αγώνας δίχως αύριο.
Το μέλλον είναι ένας στίβος διαρκείας, με ανοιχτές και κλειστές στροφές, νίκες, ήττες και θριάμβους, που κρίνεται κάθε μέρα.
Και να θυμάστε ότι καμία μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει από μόνη της τη συνολική πορεία της ζωής σας.
Τις πιο θερμές μου ευχές για καλή επιτυχία, σε εσάς και στις οικογένειές σας που στέκονται δίπλα σας, είστε οι πρωταγωνιστές του αγώνα όλων μας για το μέλλον.