Το Γ.Ν. Άρτας για τη διακοπή ρεύματος

Σε ανακοίνωση από το Γ.Ν. Άρτας αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή βαρύγδουπα δημοσιεύματα ότι το Γ. Ν. Άρτας έμεινε χωρίς ρεύμα 15 !! ώρες και σιτίστηκε από το στρατό οφείλουμε να διευκρινίσουμε την κατάσταση.
Το Νοσοκομείο λειτουργεί με δυο μετασχηματιστές και έχει εφεδρικά δυο γεννήτριες, ο ένας μετασχηματιστής ήταν σε βλάβη αρκετό χρονικό διάστημα και έγινε προετοιμασία για την επισκευής του.
Πιο συγκεκριμένα είχαμε προμηθευτεί με διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει προ εξαμήνου τα απαραίτητα ανταλλακτικά (Μεγάλης άξιας), είχαμε επιλέξει το χρονικό σημείο (Σάββατο για να μην υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, τέλη Σεπτέμβρη για να μην έχουμε άσχημες καιρικές συνθήκες) και είχαν ενημερωθεί τα όμορα νοσοκομεία για τυχόν διακομιδές.
Επίσης είχαμε υποβάλει αίτηση στο Υπουργείο Άμυνας να μας διαθέσει τον χώρο της κουζίνας του (η όποια δόθηκε και τους ευχαριστούμε) στην οποία με τα Δικά μας υλικά που χρησιμοποιούμε σε κάθε περίπτωση, καθώς και με το δικό μας προσωπικό ετοιμάσαμε τα γεύματα.
Η επισκευή ξεκίνησε 8:00 και ολοκληρώθηκε 15:00.
Το διάστημα αυτό το νοσοκομείο λειτουργούσε κανονικότατα, απλά αποφύγαμε την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.
Πλέον λειτουργούμε με τους δυο μετασχηματιστές και αυξημένη ασφάλεια.
Λυπούμαστε που ένα κοινότοπο θέμα εσωτερικής φύσης απασχόλησε τα ΜΜΕ και μάλιστα αρνητικά».

Δήμος Ζηρού: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 
Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας οργανώνει ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 10.00 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας. Η αιμοδοσία είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους στον Δήμο.
Καλούμε όλους τους συνδημότες και κατοίκους του ΔήμουΖηρού που μπορούν να αιμοδοτήσουν, να σπεύσουν διότι οι ανάγκες για αίμα, είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Σημειώνεται ότι η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης ανεκτίμητης αξίας, που δίνει ελπίδα και πάνω απ’ όλα ποιότητα ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αίμα μπορεί να προσφέρει ο κάθε υγιείς άνθρωπος ηλικίας 18 έως 65 ετών, με εξαίρεση εκείνους που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο 20ήμερο ή κάνουν χρήση ινσουλίνης. Οποιαδήποτε άλλη απορία υπάρχει θα απαντάται από τον γιατρό στο χώρο της αιμοδοσίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η αιμοδοσία διαρκή 5 λεπτά και είναι απόλυτα ασφαλής.
Το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται από φάρμακα. Το αίμα προσφέρεται!