Το κτίριο του ΠΕΔΥ στα Ιωάννινα

Στην Περιφέρεια παραχωρείται για εμβολιαστικό κέντρο
Την παραχώρηση του κτιρίου του ΠΕΔΥ προς χρήση στην Περιφέρεια Ηπείρου μετά από αίτημά της που είχε υποβληθεί στις 26 Απριλίου 2021 – καθώς και της 6ης ΥΠΕ στις 4 Ιουνίου 2021- αυστηρά για ένα χρόνο με σκοπό τη λειτουργία του ως Εμβολιαστικό Κέντρο, αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ.
Η απόφαση διαβιβάστηκε σήμερα στην Περιφέρεια, γεγονός που όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συνιστά μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί πρόσφατα.

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: ψηφιοποίηση των υποδομών ύδρευσης
Κατατέθηκε από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ολοκληρωμένη πρόταση προϋπολογισμού : 1.302.000 ευρώ Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές ύδρευσης Δήμου.
Η πρόταση αφορά : Τον εκσυγχρονισμό όλων των αντλιοστασίων , νέοι οικίσκοι ,
υποβρύχιες αντλίες inverter , πίνακες αυτοματισμού , έλεγχος και διάγνωση από απόσταση , αντικατάσταση οργάνων με νέα ψηφιακά , πίνακες αυτοματισμού κτλ❗
Το έργο θα διασυνδεθεί με το υπό προμήθεια απο το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” σύστημα τηλεελεγχου και τηλεχειρισμού δικτύων ύδρευσης του δήμου μας ( έργο προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ ,το οποίο εντάχθηκε από τα πρώτα στην Ήπειρο και με τον διαγωνισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη) συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη
Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Ιούλιο του 2021 (2ο Εξάμηνο), με ημερομηνία διενέργειας εξετάσεων τις 16-7-2021 και ώρα 08:00 π.μ.
Οι ανωτέρω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άρτας σε αίθουσα του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, Ταχ. Δ/νση: Περιφ/κή Οδός & Αράχθου.
Η δοκιμασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο με την χρήση εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος (Ηλεκτ/κοί Υπολογιστές) εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) μέχρι την Παρασκευή 9-7-2021.
Στις 9-7-2021 θα αναρτηθεί στην Υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις καθώς και λοιπές αναγκαίες πληροφορίες.

Β. Γιόγιακας: στην τελική ευθεία η οικονομική στήριξη των ιχθυοκαλλιεργητών
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την Πανελλήνια Ένωση Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών:
«Ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις, σήμερα μπορούμε πια να πούμε ότι η οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας λόγω της πανδημίας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (Ε.Π.ΑΛ.Θ.) βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς αναμένεται η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις.
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό ο οποίος άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματά μας και πείστηκε για την ανάγκη να βρεθεί μια λύση – ανάσα για τις δοκιμαζόμενες, μικρότερες και μεγαλύτερες, επιχειρήσεις του κλάδου».

Προτεινόμενα για εσάς