Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Την Τρίτη 3 Μαρτίου και ώρα 8 μμ συνήλθαν σε πρώτη συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου με θέμα την κατανομή των αρμοδιοτήτων.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, του οποίου η θητεία σύμφωνα με το καταστατικό είναι τριετής, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Αξιώτη Δήμητρα
Αντιπρόεδρος: Σωτηρίου Ιουλία
Γραμματέας: Βλάχου Παρασκευή
Ταμίας : Μαργώνης Λουκάς
Έφορος Χορευτικού τμήματος: Πανταζή Βανέσσα
Έφορος Χορωδίας: Καραπέτση Ιουλία
Έφορος Θεατρικού Τμήματος: Γρούμπας Κωνσταντίνος
Έφορος Φιλαρμονικής : Αθανασούλας Γεώργιος
Έφορος Καλλιτεχνικών τμημάτων: Ματσούκας Χρήστος

Δήμος Αρταίων
Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου
Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων με το
«Πράσινο Ταμείο» την Παρασκευή 06 Μαρτίου 2020 στο ξενοδοχείο
«Βυζαντινόν» και ώρα 12:00 μ.μ παρουσία του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου κ. Ευστάθιου Σταθόπουλου.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
12:00 – 12:15 Προσέλευση – Εγγραφές
12:15 – 12:20 Καλωσόρισμα του Δημάρχου Αρταίων και Μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Χρήστου Τσιρογιάννη
12:20 – 12:30 Χαιρετισμοί επισήμων
12:30 – 12:50 «Χρηματοδοτικά Προγράμματα για Αστικές Αναπλάσεις από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού»
Εισηγητής: Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου Ευστάθιος Σταθόπουλος
12:50 – 13:10 «Ευκαιρίες χρηματοδότησης Δήμων από το Πράσινο Ταμείο για απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων»
Εισηγητής: Αντιπρόεδρος Πράσινου Ταμείου Ιωάννης Ευμολπίδης
13:10 – 14:00 Συζήτηση, κατάθεση απόψεων και προτάσεων
Με εκτίμηση,Ο Δήμαρχος ΑρταίωΝ Χρήστος Τσιρογιάννης

Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το ΤΕΠ ( Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Ηγουμενίτσας για την συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Αναβολή του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ
Η ΚΕΔΕ με εισήγηση του Προέδρου της, Δημήτρη Παπαστεργίου και τη σύμφωνη γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισε την αναβολή του προγραμματισμένου συνεδρίου της Ένωσης λόγω των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα σε συνδυασμό με την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας.
Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Λόγω της έκτακτης επικαιρότητας, των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα σε συνδυασμό με την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποφασίσθηκε η αναβολή του προγραμματισμένου Συνεδρίου για τις 16 και 17 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα με θέμα: «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» για τον προσεχή Μάϊο. Με φιλικούς χαιρετισμούς Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ».

Κοινή ανακοίνωση της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ για τη νέα μεταναστευτική κρίση
Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση για τη νέα μεταναστευτική κρίση:
«Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία της νέας μεταναστευτικής κρίσης, στέκονται δίπλα και υποστηρίζουν με κάθε μέσο και τρόπο όσους καλούνται να υπερασπίσουν τα σύνορα της χώρας, χερσαία και θαλάσσια.
Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας βρίσκεται κοντά στους άνδρες και τις γυναίκες της Συνοριοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και φυσικά των Ενόπλων Δυνάμεων, που επιτελούν το καθήκον τους με πατριωτισμό και αυταπάρνηση, για να παραμείνει ασφαλής η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την καθοδηγούμενη μετακίνηση προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών από την Τουρκία στα σύνορα της Ευρώπης.
Αδιαπραγμάτευτη είναι και η αμέριστη συμπαράστασή μας στις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις κοινωνίες της ελληνικής μεθορίου, που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες και αποδεικνύουν ότι μπορούν να σταθούν όρθιες απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, στηρίζοντας την προάσπιση των συνόρων της πατρίδας μας, των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τους οφείλουμε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Βασίλης Γιόγιακας: «Δίνουμε στους συνεταιρισμούς τη δύναμη της επιλογής»
Δυνατότητες και ευελιξία δίνει στους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο νέος νόμος, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας στη σχετική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η ανεμπόδιστη ανάπτυξή τους είναι ένας από τους δρόμους για να δοθεί μεγαλύτερο αντίκρισμα στις περιουσίες των παραγωγών, μεγαλύτερη αξία στα αγροδιατροφικά μας προϊόντα καθώς και για να μειωθεί το κόστος παραγωγής. «Δίνουμε στους συνεταιριστές τη δύναμη της επιλογής: να επιλέξουν να φτιάξουν έναν συνεταιρισμό χωρίς περιττές διαδικασίες, να επιλέξουν οι ίδιοι πώς θα ρυθμίσουν τις σχέσεις τους και πώς θα οργανώσουν τις δραστηριότητές τους, να επιλέξουν αν, πόσο και πώς θέλουν να διεκδικήσουν το μεγάλωμά τους. Σκοπός μας είναι να δώσουμε στη συνεταιριστική δραστηριότητα τα απαραίτητα εργαλεία για να ανοίξει τα φτερά της.» τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας.

«Δίνουμε στους συνεταιριστές, δίνουμε στους συνεταιρισμούς, τη δύναμη της επιλογής:
-να επιλέξουν να φτιάξουν έναν συνεταιρισμό χωρίς περιττές διαδικασίες, με όσο το δυνατόν μικρότερα διοικητικά και οικονομικά βάρη.
-να επιλέξουν οι ίδιοι πώς θα ρυθμίσουν τις σχέσεις τους και πώς θα οργανώσουν τις δραστηριότητές τους.
-να επιλέξουν αν, πόσο και πώς θέλουν να διεκδικήσουν το μεγάλωμά τους, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον ανταγωνισμό, είτε στην ελληνική αγορά, είτε στο εξωτερικό.
Σκοπός μας είναι να δώσουμε στη συνεταιριστική δραστηριότητα τα απαραίτητα εργαλεία για να ανοίξει τα φτερά της» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιόγιακας.

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους 
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
Η σχετική υπουργική απόφαση (ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2019) αναφέρει:
Η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις κάτωθι ημερομηνίες:
• 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
• 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
• 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
• τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
• 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και
• πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.
*Σημείωση: Το Μουσείο Ακρόπολης (ΝΠΔΔ) δεν υπάγεται στην παραπάνω διάταξη για ελεύθερη είσοδο στα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Οι ημέρες επισήμων τελετών-εορτασμών του Μουσείου Ακρόπολης

Προτεινόμενα για εσάς