Το φαινόμενο airbnb θερμαίνει την αγορά ακινήτων στα Γιάννενα

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για μικρά διαμερίσματα

Η υπερπροσφορά αναμένεται να ρίξει τις τιμές το νέο χρόνο

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την αγορά ακινήτων αφού με το νέο χρόνο αναμένεται θεαματική ανάκαμψη, με τη ζήτηση να αφορά τόσο μεταχειρισμένα όσο και νεόδμητα διαμερίσματα. Στο θέμα αυτό υπάρχουν δύο ενισχυτικοί παράγοντες: η τριετής αναστολή του ΦΠΑ σε όλα τα ακίνητα που προωθεί η σημερινή Κυβέρνηση και το φαινόμενο του airbnb.

Σε ό, τι αφορά την Ήπειρο και ειδικότερα το νομό Ιωαννίνων, οι προοπτικές στηρίζονται κατά βάση στη διερευνητική κίνηση που υπάρχει για ανεύρεση διαμερισμάτων, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα των Ιωαννίνων ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, σύμφωνα με επιχειρηματίες, αλλά και άλλους γνώστες της αγοράς ακινήτων στα Γιάννενα το ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή την περίοδο, εστιάζεται κυρίως σε μικρά διαμερίσματα και προέρχεται από άτομα που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες και λιγότερο από άτομα που αναζητούν στέγη προς αγορά. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο μεγαλύτερος αριθμός εκείνων που βολιδοσκοπεί για αγορά ακινήτων είναι Γιαννιώτες, ενώ σε μικρότερο βαθμό είναι άτομα που προέρχονται από τη γειτονική Αλβανία, σε αντίθεση δηλαδή με ο, τι είχε συμβεί τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Η κίνηση στην αγορά ακινήτων σε τοπικό επίπεδο είναι αλληλένδετη πάντως και από αυτή που θα σημειωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είναι αρκετοί εκείνοι και από τα Γιάννενα που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη και κατά δεύτερο λόγο σε τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, του Π.Λ. ήδη υπάρχουν Ηπειρώτες που έχουν προχωρήσει σε αγορές παλαιών διαμερισμάτων σε μεγάλες πόλεις τα οποία ανακαινίζουν, ώστε να τα μισθώνουν μέσω airbnb.
Στην Άρτα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως υπάρχει κινητικότητα στο θέμα του airbnb, κανένας όμως δεν το αποκλείει, αν συνεχιστεί αυτή η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται σε γειτονικούς νομούς, όπου τα καταλύματα τις μέρες των εορτών και των αργιών έχουν πληρότητα που αγγίζει το απόλυτο.

Με το μεταναστευτικό-προσφυγικό πάντως, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, υπάρχουν ευκαιρίες για να ενοικιασθούν ακίνητα τα οποία είναι κυρίως μονοκατοικίες ή διώροφα και τα οποία μπορεί να δώσουν μεγαλύτερα εισοδήματα.

Προτεινόμενα για εσάς