Υδροπλάνα σε πάνω από 14 λιμάνια και λίμνες της Βόρειας Ελλάδας

Στο πλάνο και το υδατοδρόμιο της Λίμνης Παμβώτιδας

Σε πολύ καλό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στις λίμνες και τα λιμάνια της Κεντρικής Μακεδονίας, στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Πάρις Μπίλλιας και οκ. Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes

Κατά την συνάντηση, ο κ. Χαραλάμπουςαναφέρθηκε εκτενώς στο πλάνο της εταιρείας για την εκκίνηση των διαδικασιών αδειοδότησης και δημιουργίαςυδατοδρομίων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίαςτο οποίο θα περιλαμβάνει την αεροπορική διασύνδεση λιμνών και λιμανιών της εν λόγω περιφέρειας αλλά και την πραγματοποίηση ταξιδιών με υδροπλάνα στις λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας, στο υδατοδρόμιο της Λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα καθώς και σε πληθώρα υδατοδρομίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, των Σποράδων και της Θεσσαλίας με επίκεντρο το περιφερειακό υδατοδρόμιο Βόλου.
Η ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση περιελάμβανε μεταξύ άλλων την προσθήκη 14 υδατοδρομίων στον περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό.
Συγκεκριμένα το δίκτυο Κεντρικής Μακεδονίας θα αποτελείται από τα υδατοδρόμια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο λιμάνι Ν. Επιβατών στο Θερμαϊκό Κόλπο, στον Πλαταμώνα, στο Λιτόχωρο, στην παραλία Κατερίνης, στην μαρίνα της Πύδνας, στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, στην Χαλκιδική με δύο διαφορετικές υποδομές φιλοξενίας υδροπλάνων, στο Άγιο Όρος, στην Ασπροβάλτα καθώς και στις λίμνες Κερκίνης, Βόλβης και Δοϊράνης.

Ειδικότερα η Hellenic Seaplanes δρομολογεί τη σχεδίαση τουριστικών πακέτων περιηγητικών πτήσεων πάνω από βασικά αξιοθέατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επίσης και την ενίσχυση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού με πακέτα που διασυνδέουν εύκολα και γρήγορα τους ενδιαφερόμενους επιβάτεςμε το Άγιο Όρος όπως επίσης και άλλους σημαντικούς προσκηνυματικούς τόπους και μοναστήρια της Βόρειας Ελλάδας.

Σε τοποθέτηση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:
«Δεν παρεκκλίνουμε από το όραμά μας η Ελλάδα να αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στο κόσμο για αυτό δουλεύουμε εντατικά πάνω στο πλάνο της αδειοδότησης και δημιουργίας υδατοδρομίων οπουδήποτε αυτό είναι εφικτό, είτε πρόκειται για παραθαλάσσια περιοχή, είτε για νησί ή λίμνη. Το συνεχώς εξελισσόμενο δίκτυο υδατοδρομίων από σήμερα ισχυροποιείται ακόμα πιο πολύ με την προσθήκη των 14υδατοδρομίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με την αποφασιστικότητά της η κυβέρνηση έχει επισφραγίσει την έναρξη των υδροπλάνων το 2022 και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να μιλάμε σύντομα για την εκκίνηση των αδειοδοτικών διαδικασιών στα λιμάνια και στις λίμνες της Μακεδονίας με στόχο οι ντόπιοι και οι τουρίστες των περιοχών αυτών να μετατραπούν σε επιβάτες των υδροπλάνων.

Προτεινόμενα για εσάς