Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας ΑΠΣΙ «Πίνδου» με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Σε υπογραφή Μνημονίου, μέσω του οποίου αυτή εδραιώνεται σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και παραγωγικό επίπεδο η συνεργασία προχώρησε ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΠΣΙ «Πίνδος», βασικοί πυλώνες της συνεργασίας αυτής είναι η καινοτομία, η έρευνα και η βιώσιμη ανάπτυξη και σύμφωνα με αυτούς έχουν οριστεί οι στόχοι και το πλαίσιο δράσης για την επίτευξή τους. Πρωταρχικός στόχος του νέου αυτού Μνημονίου είναι, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, «η ανάπτυξη από κοινού καινοτόμων προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία, η ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών συστημάτων πτηνοτροφίας και πιστοποίησης αυθεντικότητας τροφίμων, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και η ποσοτικοποίηση και ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος, με όραμα ένα πράσινο μέλλον για όλους, με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τη βιομηχανία».

Τελετή στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο φορέων από τον Πρόεδρο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ανδρέα Δημητρίου και τον Πρόεδρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Dr. Jeff Lansdale, παρουσία του Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΣΙ και μελών της Σχολής, μεταξύ των οποίων ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, ο Farm Manager, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Λίλα Ζήζουλα.
Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Βλέτσας και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων π. Θωμάς Ανδρέου, οι οποίοι συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία αυτή τους δύο φορείς και ευχήθηκαν μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία.
Ο Πρόεδρος του ΑΠΣΙ Ανδρέας Δημητρίου, κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει αυτό για την «Πίνδος» και αναφέρθηκε στις περαιτέρω προοπτικές που διασφαλίζονται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και διατροφικής αξίας.