ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ

Προμήθεια των self tests με όλα τα φαρμακεία ανοικτά
Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των
στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας. Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.
Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς.

Όλα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self tests.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης
λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά.

«ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» των 3 πόλεων, για το κλειστό λιανεμπόριο
Μαύρα πανιά και σημαίες, στην Πολίχνη, αφίσα – κηδειόχαρτο στην Πάτρα
Έντονες οι διαμαρτυρίες σχετικά με την απόφαση να μείνει κατ’ εξαίρεση κλειστό το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, προχώρησαν τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το πρωί από καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, καταστηματάρχες πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία για την απόφαση και κρέμασαν μαύρα πανιά κατά μήκος των πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματά τους, ενώ άλλοι ανέβασαν ρολά και άναψαν φώτα στις βιτρίνες τους, χωρίς να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό.
Στην Πάτρα, οι έμποροι της πόλης όπως είχαν προαναγγείλει άνοιξαν τα καταστήματά τους και τον φωτισμό, χωρίς όμως προσωπικό και χωρίς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές, αλλά και ανάρτησαν στα καταστήματά τους και ένα αφισάκι – κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.

Ερυθρός Σταυρός
«Διενέργεια rapidtest στους υπαλλήλους των Δικαστηρίων»
Rapidtest στους υπαλλήλους των δικαστηρίων του νομού Άρτας πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 ο Ερυθρός Σταυρός.
Διπλωματούχος νοσηλεύτρια από το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου συνεπικουρούμενη από δύο εθελόντριες νοσηλευτικής του Τμήματος Ε.Ε.Σ Άρτας μετέβησαν στο χώρο που στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες και πραγματοποίησαν το σχετικό τεστ σε όλο το προσωπικό τηρώντας, όπως είναι φυσικό, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Προτεινόμενα για εσάς