«Φρουτάκια» σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας παίκτης

Εντοπίστηκε στις 24-07-2020 το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια μέσω παρένθετου προσώπου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας θαμώνας – παίκτης, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για διενέργεια τυχερών παιγνίων στο προαναφερόμενο κατάστημα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση (9) ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ σε έναν από αυτούς εμφανιζόταν τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», με μονάδες πονταρίσματος, στο οποίο συμμετείχε ως παίκτης ο ανωτέρω συλληφθείς.

Επίσης, όπως προέκυψε, το τυχερό παίγνιο στο οποίο συμμετείχε ο ανωτέρω παίκτης διεξάγονταν μέσω ιστοσελίδας, όπου η πρόσβαση και κατάθεση-ανάληψη χρηματικών ποσών πραγματοποιούνταν μέσω λογαριασμού που τηρούνταν από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος ενεργούσε ως παρένθετο πρόσωπο.

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στερούνταν άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και κατάλληλης πιστοποίησης από αρμόδια αρχή.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ,
• κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,
• κεντρική μονάδα (server),
• (14) κάρτες μεταφοράς χρηματικών ποσών, (16) αποδείξεις πληρωμής λογαριασμών και υπηρεσιών προπληρωμένων καρτών και σημειώσεις με ονόματα και αριθμούς.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Θανατηφόρο τροχαίο
Στις 24-07-2020 το απόγευμα στις Κιρκιζάτες Άρτας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα και συνελήφθη
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη στις 24-07-2020 το μεσημέρι, μία ημεδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε εργάζονταν παράνομα, ως αποκλειστική νοσοκόμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
*Συνελήφθη, στις 24-07-2020 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ανωτέρω αλλοδαπός, κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε προμηθευτεί από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των (150) ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς