«Χρυσά» βραβεία για δύο έργα της Περιφέρειας Ηπείρου

Και βραβεία για τον Δήμο Αρταίων και τη ΔΕΥΑ

«Χρυσό» βραβείο κέρδισαν και οι δύο προτάσεις που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου στο θεσμό των Best City Awards 2023, στόχος του οποίου είναι η επιβράβευση νέων έργων και καλών πρακτικών που υλοποιήθηκαν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα:
• Στην κατηγορία «Έργα Οδοποιίας» βραβεύτηκε με χρυσό βραβείο το έργο, «οδός Στ. Νιάρχου», ως ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που αναβαθμίζει την πόλη των Ιωαννίνων
• Στην κατηγορία Βιώσιμη Αστική Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε για το έργο «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου / Βιώσιμη Αστική Επιχειρηματικότητα»
Η απονομή των βραβείων έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Ο Περιφερειάρχης σε δήλωσή του ευχαρίστησε το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας, αλλά και τους τεχνικούς συμβούλους, που εμπλέκονται στις διαδικασίες των δύο έργων. «Στην εκδήλωση δεν είδα τέτοια έργα σε καμία Περιφέρεια ή Δήμο της Ελλάδος. Κατάλαβα, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου με τις δουλειές και τις πρωτοβουλίες της, θα μπορούσε να πάρει βραβεία σε πολλές κατηγορίες. Όμως δύο έργα προτείναμε, δύο βραβεία πήραμε», κατέληξε.
Στον ίδιο θεσμό- όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης- για έργα ή πρωτοβουλίες τους βραβεία πήραν οι Δήμοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, Κόνιτσας καθώς και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου.

Δήμος Αρταίων
Για άλλη μια χρονιά, ο Δήμος μας, η ΔΕΥΑΑ και οι εργαζόμενοί μας, επιβραβεύονται πανελλαδικά στα Best City Awards 2023, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες της Άρτας, σημειώνει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης που επισημαίνει και τα εξής: «Η φετινή “συγκομιδή” είχε τρία βραβεία: για την δημοτική διαδικτυακή μας τηλεόραση – το ARTA web tv -, για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών και εκπαιδευτικών δομών, αλλά και για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε διάφορους οικισμούς.
Τα βραβεία που πήραμε, πέρα της προφανούς συμβολικής τους αξίας, έχουν και ουσιαστικό περιερχόμενο. Δύο από τις τρεις υπηρεσίες που βραβεύονται έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις των καιρών: η ενεργειακή αναβάθμιση και η ψηφιοποίηση της πληροφορίας. Και το τρίτο βραβείο, έχει να κάνει με τις “τρύπες” προηγούμενων δεκαετιών που αυτή η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να κλείνει. Πέρα από λόγια, δήθεν κλπ, η αλήθεια και το έργο μας δικαιώνονται».