Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για την απώλεια του Λεωνίδα Τσιάπαλη

πρώην Δημάρχου Ξηροβουνίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Λεωνίδα Τσιάπαλη, γιατρού του Νοσοκομείου Άρτας και πρώην Δημάρχου Ξηροβουνίου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα :
-Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ευαισθησία, ευσυνειδησία, εντιμότητα και εργατικότητα.
-Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία αντιπροσωπία του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη.
-Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, εκ μέρους του Δημάρχου Αρταίων και του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων.
Ο Λεωνίδας Τσιάπαλης, διετέλεσε Δήμαρχος Ξηροβουνίου από το 2002 έως το 2006 και υπηρέτησε τον τόπο μας με ήθος, αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό.
Τέλος, στην επομένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, θα προτείνει στο Σώμα την ονοματοδοσία της πλατείας στα «Καπνά Σκούπας» που βρίσκεται η πατρική του οικία, να θα φέρει το όνομά του.

Ακόμη μία διεθνής διάκριση για τα προϊόντα ΗΠΕΙΡΟΣ στα DLG Quality Awards 2021
Τέσσερα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ ξεχώρισαν στα φετινά βραβεία ποιότητας που διοργάνωσε ο γερμανικός Οργανισμός DLG, στην Φρανκφούρτη, με κοινό χαρακτηριστικό τους τις πολύ υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Συγκεκριμένα, η παραδοσιακή ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ, η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα ΠΟΠ και το ΗΠΕΙΡΟΣ Κατσικίσιο Λευκό Τυρί απέσπασαν χρυσό βραβείο, ενώ το Ταλαγάνι Αποστόλου, το χειροποίητο τυρί σχάρας από 100% πρόβειο γάλα, κέρδισε το ασημένιο βραβείο.
Ο DLG είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στην αξιολόγηση ποιότητας τροφίμων, ο οποίος κάθε χρόνο εξετάζει πάνω από 20.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη μέσα στο 2021, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ έχει βραβευτεί για τα προϊόντα της σε άλλους δύο διεθνούς κύρους διαγωνισμούς -στα Superior Taste Awards 2021 και στα Monde Selection 2021- ενώ έπεται και συνέχεια.
Όλα τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ παράγονται σύμφωνα με τα πιο αυστηρά πρότυπα στο εργοστάσιο της εταιρείας, στον Αμμότοπο Άρτας. Ο σεβασμός στην παράδοση σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία και έρευνα και ανάπτυξη, οδηγεί στην παραγωγή προϊόντων με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία και άριστη ποιότητα, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστούν στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας και έχουν αγαπηθεί από καταναλωτές και στις 5 ηπείρους!

Κώστας Μπάρκας: στη Βουλή το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα
Τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών καλεί να απαντήσει, με Ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα, δεύτερο υποκατάστημα συστημικής τράπεζας που κλείνει μέσα σε ένα χρόνο στον ίδιο Δήμο, μετά από εκείνο της Εθνικής στο Καναλάκι.
Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος επηρεάζει ιδιώτες και επιχειρήσεις μιας ευρύτερης περιοχής, που εκτείνεται σε δύο Νομούς, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, η οποία ειδικά τη θερινή περίοδο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τουρισμό σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλο όγκο τραπεζικών συναλλαγών και την ανάγκη εξυπηρέτησης ιδιωτών και επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα, η περιοχή, που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα χαρακτηρίζεται από ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο και διασπορά των δημοτικών διαμερισμάτων και των τοπικών κοινοτήτων σε ένα γεωγραφικό ανάγλυφο, που χαρακτηρίζεται από έντονες υψομετρικά διακυμάνσεις. Με την Ερώτησή του ο κ. Μπάρκας ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα.