Όλγα Γεροβασίλη: Κουκούλωμα και με το νόμο στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

«Όλοι οι δρόμοι μίας εξαιρετικά πλούσιας δημοσιογραφικής έρευνας για τις παράνομες παρακολουθήσεις οδηγούν στο Μέγαρο Μαξίμου…Το πρόσφατο φαινόμενο όμως της κατ επανάληψιν παραβίασης της ιδιωτικότητας σε διάφορα επίπεδα και με διάφορους τρόπους έχει σοβαρό αντίκτυπο στο αίσθημα ασφάλειας κάθε πολίτη. Με δεδομένο δε ότι τα κακόβουλα λογισμικά τύπου predator αλώνουν κάθε πτυχή της ιδιωτικής ζωής δείχνει ότι έχουμε περάσει σε μία πολύ σκοτεινή και επικίνδυνη σφαίρα και για την ιδιωτική αλλά και την δημόσια ζωή… Απευθύνθηκα αρμοδίως και αυτή τη φορά ώστε να διερευνηθεί το συμβάν της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκα» υπογράμμισε σε παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον Τ/Σ ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ¨Αταίριαστοι” με τους Γ. Ντσούνο και Χ. Κούτρα.
«Προφανώς, η παραβίαση -με όποιον τρόπο συμβαίνει- γεννά ένα αίσθημα βιασμού της προσωπικής ζωής και όχι μόνο», απάντησε η Ό Γεροβασίλη στην ερώτηση για την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε και συνέχισε: «Στην περίπτωσή μου το πρόσφατο συμβάν της κυβερνοεπίθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και στα social media έρχεται σε συνέχεια του σίριαλ παρακολουθήσεων, υποκλοπών, predator, ΕΥΠ κ.ό.κ. Έχω απευθυνθεί αρμοδίως και αυτή τη φορά και στην τράπεζα (ώστε γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να διασφαλιστούν και οι λογαριασμοί άλλων καταθετών από ανάλογες επιθέσεις) και, βεβαίως, στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ώστε να διερευνηθεί το συμβαν -τυχαίο ή μη δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω».

Κουκούλωμα και με το νόμο
«Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέθεσε ένα νομοθέτημα για τις παρακολουθήσεις, την κυβερνοασφάλεια κ.ό.κ. το οποίο κατέθεσε χτες στη Βουλή για ψήφιση και το οποίο μας λέει τι; Ότι ‘δεν θα μάθετε ποτέ’! Διότι βάσει του νομοσχεδίου αυτού δεν θα μάθουμε ποτέ -ή σε 3 χρόνια εάν και εφόσον…- κατά πόσον ο αρχηγός κόμματος κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης αποτελούν εθνικό κίνδυνο! Θα μάθει ο λαός ποτέ κάτι για ό,τι υπονομευτικό για το πολίτευμα συμβαίνει εδώ και τόσους μήνες στη χώρα; Η απάντηση είναι όχι!» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.
Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές και την επόμενη ημέρα η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα και θα συγκροτηθεί μία κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για να ορθοποδήσει ξανά η χώρα. Η κάλπη αυτή θα δώσει μία ανάλογη εντολή προς όλο τον προοδευτικό χώρο, είπε κλείνοντας.