Όλγα Γεροβασίλη στο libre: Η ΝΔ προσπαθεί να υπονομεύσει το ηθικό μας πλεονέκτημα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα

«Ακόμα και τώρα, που η ίδια η Novartis παραδέχθηκε την εμπλοκή της και ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το σύστημα που βάφτισε το σκάνδαλο… σκευωρία παριστάνει πως… απλά βρέχει»: αυτό επισημαίνει αναφορικά με την τελευταία εξέλιξη του σκανδάλου της Novartis η Όλγα Γεροβασίλη στη συνέντευξη που ακολουθεί.

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής δικαιοσύνης να ολοκληρώσει αυτή τη διερεύνηση και εκεί ακριβώς οφείλεται η λυσσαλέα επίθεση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σε βάρος της. Υπουργοί ‘πολίτες’ απειλούν, παρακρατικοί μηχανισμοί επιστρατεύονται χωρίς ίχνος νομιμότητας ή τσίπας και ένα ολόκληρο επικοινωνιακό σύστημα αλλοιώνει ακόμα και το περιεχόμενο του συμβιβασμού παριστάνοντας πως ‘πέρα βρέχει’», αναφέρει επίσης για το ίδιο θέμα και προσθέτει: «Και αν δεν ήταν η δική μας αναφορά στο δικαίωμα αποζημίωσης το οποίο πλέον απέκτησε η Ελλάδα από τη Novartis, μπορεί η κυβέρνηση να ζητούσε και συγγνώμη για την ταλαιπωρία της εταιρείας από την ελληνική δικαιοσύνη!».
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να υπονομεύσει με κάθε τρόπο το ηθικό μας πλεονέκτημα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα», προειδοποιεί εξάλλου, λέγοντας: «Ο μετασχηματισμός του κόμματος ώστε να αποκτήσει την ιδεολογική, οργανωτική, λειτουργική και προγραμματική συγκρότηση που αρμόζει στον κύριο πολιτικό φορέα εκπροσώπησης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης απαιτεί αυξημένο συντονισμό και ενιαία πολιτική έκφραση. Και στην προσπάθεια αυτή η θέση του προέδρου εκ των πραγμάτων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα».

Η βουλευτής Άρτας και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος μιλά, επίσης για το spot του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την καμπάνια των 20 εκατ. της κυβέρνησης λέγοντας: «Το πολιτικό μήνυμα ήταν σαφές και απευθυνόταν στην κυβέρνηση και σε κάποιους που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβλεπαν ούτε σεντ από τα 20 εκατ. ευρώ. Είκοσι εκατ. που ο κ. Πέτσας δεν τα βρήκε ούτε από το πορτοφόλι του, ούτε στο δρόμο αλλά από δημόσιο χρήμα για το οποίο οφείλει να λογοδοτήσει και αυτός και ο πολιτικός του προϊστάμενος.

Ως πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωρίζω πολύ καλά πως υπάρχουν μέσα και δημοσιογράφοι που κρατούν ψηλά τη σημαία της ενημέρωσης. Αυτό το σποτ φυσικά δεν αφορά αυτούς και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, πετάει «την μπάλα στην εξέδρα».

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις δηλώσεις του προσβάλλει όχι μόνο αυτούς τους δημοσιογράφους και τα μέσα αλλά και την ίδια τη νοημοσύνη της κοινωνίας.. Ενώ για το νομοσχέδιο για τις πορείες υπογραμμίζει: «Η συζήτηση για τις πορείες επανέρχεται με τρόπο ιδεοληπτικό και εμμονικό κάθε φορά που η συντηρητική παράταξη αποκτά την εξουσία που τόσο πολύ δυσκολεύεται να αποχωριστεί».

Προτεινόμενα για εσάς