Όλγα Γεροβασίλη

Όταν αναλάβαμε κυβέρνηση, το 2015, κρατήσαμε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ για ένα χρόνο

«Καμία κυβέρνηση όταν αναλαμβάνει καθήκοντα σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν αποκεφαλίζει μέσα σε τρεις ώρες τους επικεφαλής κρίσιμων δομών του κράτους… Η Ελληνική Αστυνομία είναι ακέφαλη από χθες. Και ακριβώς επειδή πρέπει να αντιμετωπίζουμε σοβαρά τους κινδύνους να θυμίσω τι κάναμε εμείς: Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, το 2015, κρατήσαμε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ για ένα χρόνο, παρότι δεν ήταν δική μας επιλογή – ήταν επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά», τόνισε η βουλευτής Άρτας και τέως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.

Η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την καρατόμηση των επικεφαλής σωμάτων και κρίσιμων δομών του κράτους «ακραίες συμπεριφορές οι οποίες δεν είναι χρήσιμες» και πρόσθεσε: «Δεν είναι επιβολή ισχύος η παραίτηση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας την ημέρα που συμβαίνουν ακραία φαινόμενα, σε μια κρίσιμη στιγμή.»
Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «Έχει κατά καιρούς γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση και μικροπολιτική εκμετάλλευση ακραίων καιρικών φαινομένων και θανάτων ανθρώπων. Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Αλλά θα τονίσω ότι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σοβαρά», κατέληξε, κάνοντας αναφορά στην εξώθηση σε παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

«Όλος ο μηχανισμός του κράτους πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα ανεξαρτήτως τι συμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, και επισήμανε ότι «οι θεσμοί του κράτους δεν μπορεί να είναι σε αυτή τη συζήτηση… Και δεν αναφέρομαι στα πρόσωπα… Τα ζητήματα της ΕΛΑΣ και της Πολιτικής Προστασίας είναι ζητήματα ασφάλειας του κάθε πολίτη και της χώρας, είναι ζητήματα και εθνικής ασφάλειας. Δεν είναι αντικείμενο μικροπολιτικής. Και παρόλα όσα έχουμε υποστεί, λάσπη και κακοήθεια, δεν θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση όταν η χώρα θρηνεί πάλι νεκρούς. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Και βεβαίως “ευτυχώς” -σε πολλά εισαγωγικά- δεν συνέβη στην Περιφέρεια Αττικής για να φταίει πάλι η Περιφέρεια Αττικής», σημείωσε με νόημα η κα. Γεροβασίλη.

Προτεινόμενα για εσάς