Όλγα Γεροβασίλη

Δόγμα «Νόμος και Τάξη»: Το τέλος ενός ακόμα μύθου της Νέας Δημοκρατίας

«Τα Εξάρχεια δεν υπήρξαν άβατο τα προηγούμενα χρόνια και απόδειξη ήταν οι επιχειρήσεις εξάρθρωσης μεγάλων συμμοριών παραεμπορίου και ναρκωτικών στα Εξάρχεια και την πλατεία, την ΑΣΟΕΕ και τις καταλήψεις. Αντίθετα, τόνισε πως η πρόσφατη επιχείρηση ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού και στην πραγματικότητα στράφηκε κατά της εκδήλωσης πολιτών ενάντια στα ναρκωτικά. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να απομακρυνθούν οι πολίτες και να επιστρέψουν οι έμποροι και οι διακινητές» ήταν η απάντηση της βουλευτού Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου

Στην παρουσία της στη συγκεκριμένη εκπομπή και καθώς η συζήτηση εστιάστηκε στο προσφυγικό ζήτημα η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα γινόταν κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε τους πρόσφυγες στην λογική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε όψιμα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και πως το προσφυγικό έχει γεωπολιτική διάσταση. Όπως και το μεταναστευτικό, είναι ζητήματα σύνθετα που έχουν παγκόσμια και ευρωπαϊκή διάσταση και ήρθαν να μείνουν και αυτό το ξέρει τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη. Αναφερόμενη στην κατάσταση στη Μόρια αποκάλυψε πως πριν από μερικούς μήνες ο αριθμός των ατόμων εκεί ανερχόταν σε 5.000. 1.500 άνθρωποι ήταν έτοιμοι να μετακινηθούν από τις αρχές Ιουλίου. Η Νέα Δημοκρατία καθυστέρησε. Επιπρόσθετα, την επόμενη ημέρα από την ανάληψη της εξουσίας, αποστράτευσε από την Ελληνική Αστυνομία τη μόνη γυναίκα αντιστράτηγο με την μεγαλύτερη γνώση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού σε όλη την Ευρώπη.

Όταν η συζήτηση στράφηκε στα Εξάρχεια, η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε τη δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη ότι το ζήτημα θα λυνόταν μέσα σε ένα μήνα από την εκλογή του, καταδεικνύοντας πως η κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά όταν κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά στις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, κατέδειξε το γεγονός πως κανείς δεν καταλόγισε ατομικές ευθύνες για τις όποιες συλλογικές πράξεις ή παραλείψεις. Όσον αφορά τη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμψε στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον πόλο έκφρασης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Προτεινόμενα για εσάς