Ό. Γεροβασίλη: Η Άρτα αποτελεί θύμα μίας πρωτόγνωρης κυβερνητικής κακοδιαχείρισης και ανεπάρκειας

«Η Άρτα συγκαταλέγεται στα πιο τραυματισμένα κομμάτια της ελληνικής περιφέρειας, από τη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης ΝΔ. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν… Η κοινωνία είναι εξοργισμένη και αυτό αποτυπώνεται στις περίφημες δημοσκοπήσεις. Σημειώνεται ραγδαία πτώση στα ποσοστά αξιοπιστίας της κυβέρνησης ως προς τους χειρισμούς της στην πανδημία και στην οικονομία με τις αρνητικές γνώμες να ξεπερνούν το 50%. Εμείς βέβαια το γνωρίζουμε καλά αυτό από τη συναναστροφή με τους συμπολίτες μας. Φτάνει μια βόλτα στην πόλη για να καταλάβει κανείς τη γνώμη του κόσμου» σημείωσε σε συνέντευξή της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Άρτας, στο ΑrtTV στην Β. Ευαγγελίου για την εκπομπή “Αντικειμενικά” – 4.4.21

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Άρτας, έθιξε τα μείζονα θέματα που απασχολούν την περιοχή και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνον ως χρόνιο θύμα περιφερειακών ανισοτήτων αλλά και ως θύμα της κυβέρνησης ΝΔ η οποία:
— έχει παγώσει κάθε αναπτυξιακό έργο που είχε δρομολογηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λόγω αποστροφής της προς τις δημόσιες επενδύσεις, στάση που αποδυναμώνει τις ιδιωτικές προσπάθειες και επενδύσεις στην περιοχή.
— έχει κακοδιαχειριστεί με τρόπο πρωτόγνωρο την υγειονομική και οικονομική κρίση, εγκαταλείποντας μικρομεσαίους και αγρότες στη μοίρα τους, περιφερειακές νοσοκομειακές δομές και ιατρικό προσωπικό στη δική τους, και τους ανθρώπους της περιφέρειας στην οικονομική καχεξία.

«Σημαντικά αναπτυξιακά δημόσια έργα της περιοχής δρομολογήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και παγώνουν επί Μητσοτάκη. Οι πολίτες οφείλουν να το γνωρίζουν» είπε η κ. Γεροβασίλη. «Όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέβαλα κάθε προσπάθεια να εκφράσω την κοινωνία από την οποία εκλέχτηκα, χωρίς μεροληψίες και πελατειακές πρακτικές, αλλά κάνοντας το καθήκον μου, που δεν ήταν άλλο από το να μειώσω κατά το δυνατόν αυτές τις ανισότητες και να συμβάλω στην αναπτυξιακή προοπτική. Γνωρίζετε ότι έργα στην περιοχή τα οποία δημοπρατήθηκαν χρηματοδοτήθηκαν επί των ημερών μας βρίσκονται σε εξέλιξη, δυστυχώς όμως όχι σε καλό σημείο. Μέσω λοιπόν του κοινοβουλευτικού ελέγχου απεύθυνα ερώτημα στα αρμόδια υπουργεία για τους οδικούς άξονες, για τα αντιπλημμυρικά έργα, για την μελέτη οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου και το έργο της οδοποιίας στα κεντρικά Τζουμέρκα, το Πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων στα Θοδώριανα το οποίο επί ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε.

Τις απαντήσεις των αρμοδίων υπουργείων τις δημοσιοποίησα προκειμένου να είναι ενημερωμένοι και οι συμπολίτες μας. Οι απαντήσεις αποδεικνύουν αυτό που λέμε: ότι σταμάτησαν οι δημόσιες επενδύσεις και τα έργα. Δεν αποτελεί στείρα αντιπολίτευση από πλευράς μας. Οι πολίτες οφείλουν να ενημερώνονται… Φαίνεται λοιπόν ότι οι ταχύτητες που αναπτύξαμε για την περιοχή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εν μέσω περιορισμών μνημονιακών, επιβραδύνθηκαν με τρόπο επιβλαβή για την περιοχή μας.

Προτεινόμενα για εσάς