Ό. Γεροβασίλη: Η χώρα κυβερνάται από κυβέρνηση Αναρμοδίων

«Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση δηλώνει αναρμόδια για τα σχολεία, αναρμόδια για το προσφυγικό, αναρμόδια για τα υγειονομικά, με πιο πρόσφατο τραγελαφικό παράδειγμα τις μάσκες στα σχολεία, όπου το μόνο που ανακοινώθηκε είναι ότι δόθηκαν οι διεθνώς ορθές διαστάσεις στους κατασκευαστές… Τελικώς όλα συμβαίνουν ξαφνικά; Με όλα ξεμπερδεύει χαρακτηρίζοντάς τα ως αστοχία; Ας θυμηθούμε και την περίπτωση των Κ.Ε.Κ. Τελικώς, έχουμε την πρώτη κυβέρνηση στη χώρα η οποία εξαιτίας των δυσκολιών δηλώνει αναρμόδια σε όλα. Η χώρα κυβερνάται από κυβέρνηση αναρμοδίων» τονίσθηκαν σε παρέμβαση της Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη στην “Κοινωνία ώρα Mega” και στους Ι. Χασαπόπουλο & Α. Βούλγαρη.

Η κυβέρνηση υπάρχει για να δράσει –συνέχισε η κ. Γεροβασίλη- και να αντιστρέψει ή να μετριάσει τις επιπτώσεις όλων αυτών των καταστάσεων που προκύπτουν από την πανδημία. Τα σχολεία χωρίς επαρκείς αίθουσες, ο συνωστισμός των μαθητών, η μείωση των καθαριστριών, η μείωση των αναπληρωτών; Δε φταίει η κυβέρνηση αλλά φταίει η πανδημία; Δε φταίει η κυβέρνηση που έχει λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών κατά 20.000. Ούτε φταίει που διασπαθίστηκαν 6 εκατομμύρια δημοσίου χρήματος λόγω κακής διαχείρισης για της μάσκες.

Άραγε, εκτός από την παιδεία είναι μήπως αναρμόδια και για την υγεία; Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε ενώ υπήρχε και ο χρόνος και το χρήμα. Σήμερα στο ΕΣΥ υπηρετούν 5000 λιγότεροι άνθρωποι από πέρυσι! Απελύθη λοιπόν το επικουρικό προσωπικό. Ας σοβαρευτεί η Νέα Δημοκρατία και ας επιτελέσει το ρόλο της.
Στη συνέχεια σχετικά με την οικονομία η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα παρακάτω για την κυβερνητική πολιτική: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από τη Νέα Δημοκρατία και το έχει επισημάνει από την αρχή του λοκ ντάουν και αφορά την εμπροσθοβαρή στήριξη της οικονομίας για την αντιμετώπιση ύφεσης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποσιωπήσει συνειδητά είναι ότι η χώρα έχει μπει σε υφεσιακή τροχιά από το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Και καταγράφηκε τους πρώτους μήνες του 2020. Αυτό δεν ήταν εξαιτίας της πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μία οικονομία η οποία έτρεχε με ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο από το Μ.Ο. της Ευρώπης. Και μπήκε σε ύφεση πάρα πολύ γρήγορα πριν την πανδημία εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης. Ήρθε η πανδημία και φυσικά την επέτεινε. Όμως δεν είναι όλα απόρροια “φυσικών φαινομένων”. Δεν γίνεται όλη η κακοδιαχείριση να ανάγεται σε έξωθεν αίτια.

Προτεινόμενα για εσάς