Άγραφα: "Φαρμάκι" τα δημοτικά τέλη

Την άμεση μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού στα χωριά των Αγράφων ζητούν με μήνυμά τους στα κοινωνικά δίκτυα οι Αγραφιώτες .
Δείτε τι αναφέρει σε ανάρτησή τους προς την Δημοτική αρχή η Κίνηση Πολιτών Αγράφων:
“Δυστυχώς για άλλη μια δύσκολη χρονιά που βιώνουν οι δημότες των Αγράφων με την πανδημία και την συνεχιζόμενη κρίση, η δημοτική αρχή δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων κάνοντας σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις προς τους Αγραφιώτες ,μειώνοντας τα δημοτικά τέλη.
Το πραγματικό γεγονός κύριοι που διοικείτε τον δήμο,είναι ένα…..
.. Ο κάτοικος των Αγράφων θα πληρώσει και φέτος, σε μία χρονιά ανατίμησης του ηλεκτρικού ρεύματος, ακριβότερα Δημοτικά Τέλη, από τον κάτοικο του Χολαργού Αττικης(1,40€/τ.μ),τα ίδια με την Θεσσαλονίκη (1,50) και περίπου ίδια με την Αθήνα (1,55)!!!!!!
Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Τα οικονομικά στοιχεία του δήμου δείχνουν (ταμειακό υπόλοιπο σχεδον 5,5 εκ.ευρώ) ότι μπορεί να γίνει μια γενναία μείωση στα τιμολόγια των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού..
Η δημοτική αρχή πρέπει να έχει πάντοτε ως προτεραιότητα την κοινωνική στήριξη και ανακούφιση των δημοτών της Δυτικής Ευρυτανίας και με τις πράξεις της να δείχνει ότι είναι κοντά στις ανάγκες τους.
Ιδού η Ρόδος !!

Εορτάστηκε η μνήμη του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ από τον ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μαζικότητα εόρτασε τη μνήμη τού προστάτη του, Νεομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του εν Ιωανίννοις, του επονομαζόμενου και Φουστανελά, σήμερα Κυριακή, 23/1/2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών. Για τη ζωή και το βίο του Αγίου μίλησε διεξοδικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χάιδας Αλέξανδρος.
«Ο στολισμός της εικόνας και η προσφορά των άρτων ήταν δωρεά του μέλους του συλλόγου μας κ. Κωσταντινιάς Ευθυμίου -Αστερή -την οποία και ευχαριστούμε θερμά- η πρόγιαγιά της οποίας έζησε τα γεγονότα της εποχής του μαρτυρίου του Αγίου. Χρόνια Πολλά και Καλά» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Νέο αρδευτικό σύστημα και νέες φυτεύσεις στην Περιφερειακή Οδό
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται από τον Δήμο Αρταίων οι εργασίες αντικατάστασης του αρδευτικού συστήματος της κεντρικής νησίδας της Περιφερειακής Οδού από το ύψος του Δημαρχείου, μέχρι την Δ/νση Δασών, με νέο δίκτυο υπόγειας στάγδην άρδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 10.022,92 ευρώ με χρηματοδότηση από Δημοτικούς πόρους.
Το έργο του νέου δικτύου περιλαμβάνει νέες φυτεύσεις και εργασίες αντικατάστασης του υπέργειου αρδευτικού συστήματος με το οποίο γινόταν έως τώρα η άρδευση των νησίδων, που εξαιτίας της παλαιότητας και των φυσικών φθορών παρουσίαζε απώλειες και διαρροές με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η όψη του χλοοτάπητα, της θαμνώδους και δεντρώδους βλάστησης των νησίδων ειδικότερα, κατά τους μήνες ξηρασίας.
Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφενός ενισχύουν την ποιότητα του πρασίνου και αφετέρου εξοικονομούν χρήματα που λόγω της παλαιότητας του δικτύου χρειαζόταν τακτικές επισκευές με μεγάλο κόστος για το Δήμο (αντικατάσταση συνδέσεων, καθαρισμός και αντικατάσταση μπεκ, τοποθέτηση χρονοδιακοπτών κ.α).
«Με νέες φυτεύσεις και νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος αναβαθμίζουμε την αισθητική της πόλης μας και των καθημερινών συνθηκών με άμεσες λύσεις. Οι παραπάνω εργασίες θα επεκταθούν σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού» ανέφερε στην τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παντελής Κωλέτσος.

ΕΤΑΝΑΜ: αλλαγή διαδικασίας πληρωμών
Η ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει τους δικαιούχους για την αλλαγή της διαδικασίας πληρωμών των Ιδιωτικών και Δημόσιων έργων ενταγμένων στο ΠΑΑ 2014-2020 .
Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 5462/22.12.2021 έγγραφο της ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020 από 1.1.2022 οι πληρωμές των δικαιούχων του υπομέτρου 19.2 CLLD/LEADER δεν θα πραγματοποιούνται πλέον από τις ΟΤΔ αλλά θα πραγματοποιούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με στόχο τη συμμόρφωση της χώρας και του ΠΜ 2014-2020 στις απαιτήσεις της ενωσιακής νομοθεσίας, μειώνοντας τον κίνδυνο από πιθανές δημοσιονομικές διορθώσεις από τα ελεγκτικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί κρισιμότατο παράγοντα η όσο το δυνατόν ταχύτερη ενεργοποίηση της νέας διαδικασίας πληρωμών, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί έως την 01/03/2022.
Κατόπιν αυτών και έως την ενεργοποίηση του νέου συστήματος πληρωμών του υπομ. 19.2 του ΠΑΑ2014-2020, σας ενημερώνουμε ότι οι δικαιούχοι μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήματα πληρωμής για τα οποία η ΕΤΑΝΑΜ μπορεί να προβεί στην αξιολόγηση και στην οριστικοποίηση του διοικητικού ελέγχου αυτών προκειμένου
όταν θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα πληρωμής να γίνουν άμεσα οι πληρωμές.
Με τη διαδικασία αυτή θα υπάρξουν “ώριμες ” πληρωμές προκειμένου να συντμηθεί o χρόνος πληρωμής των δικαιούχων.
Από την έναρξη των πληρωμών και έως 31.12.2021 η ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ έχει καταβάλει σε δικαιούχους Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων του υπομέτρου 19.2 το ποσό των 789.091,88€.

Στ. Αραχωβίτης-Αλ. Χαρίτσης: “΄ ρύθμιση για το ακατάσχετο της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής”
Μετά τις επανειλημμένες επισημάνσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και τους Τομεάρχες Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων του κόμματος Αλ. Χαρίτση και Στ. Αραχωβίτη για το ζήτημα του Ακατάσχετου της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής που χορήγησαν οι Περιφέρειες στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, οι βουλευτές Λακωνίας και Μεσσηνίας φέρνουν το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση σχετικής Αναφοράς εκ μέρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδος, Μεσσηνίας, Κορινθίας).
Θα έπρεπε όχι μόνο να θεωρείται δεδομένο αλλά να έχει ήδη δρομολογηθεί η νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει ότι οι οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις θα είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε άλλη οφειλή.

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ για την εβδομάδα που διανύουμε
Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα (24 έως 30 Ιανουαρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρτας θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/01/2022 Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ 25/01/2022 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο-Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01/2022 Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό -Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ 27/01/2022 Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Νεοχώρι-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 08.00-15.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/01/2022 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/01/2022 Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος 08.00-15.00