Άκυρες οι διαγραφές από το ΔΣ των μελών που απουσιάζαν

Ι. ΜΗΤΣΗΣ Α’ Αντιπρόεδρος ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ανακοίνωση σχετικά με τις διαγραφές μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων απέστειλε ο Ιωάννης Β. Μήτσης Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.Ι. στο οποίο αναφέρει: «Σε συνέχεια της εξώδικης διαμαρτυρίας που μου αποστείλατε σήμερα που αφορά τον Πρόεδρο κ. Ευθ. Χρυσοστόμου από 13 μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για τη συνεδρίαση 6η του Δ.Σ. της 17-07-2024 βάσει της οποίας ο κ. Χρυσοστόμου προτίθεται να προβεί σε ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ 13 μελών λόγω απουσίας των παραπάνω ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι όλοι υπηρετούμε ένα θεσμό και οφείλουμε να σεβόμαστε και να ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια τη νομοθεσία που διέπει το Ν.Π.Δ.Δ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Δυστυχώς ο κ, Χρυσοστόμου αντί να εφαρμόζει το Ν. 4497/2017, τους καταπατεί με αποτέλεσμα το θλιβερό φαινόμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας των συναδέλφων.

1) Η ανακοίνωση που έκανε ο κ. Χρυσοστόμου στο Δ.Σ. των 11 μελών που συμμετείχαμε δεν έχει την έγκριση της Δ.Ε. του Ε.Ι. που σημαίνει ότι είναι άκυρη και παράνομη, η δε έγκρισή της έστω και παράνομη δεν έγινε διότι αποχωρήσαμε 4 μέλη που σημαίνει ότι δεν είχε απαρτία και ούτε ζητήθηκε έγκριση. Η συνέχιση δε του συμβουλίου μετά διαμέσου τηλεφωνικής επικοινωνίας μελών κλπ. ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ.

2) Ο κ. Χρυσοστόμου όφειλε να διαβάσει στο σώμα τη διαπιστωτική πράξη ενός εκάστου, τεκμηριωμένα με πλήρη στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης προκειμένου στη συνέχεια με αρ. πρωτ. Να την υπογράψει και να την αναρτήσει στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” και να την επιδώσει έως την επόμενη μέρα.
Δυστυχώς βρισκόμαστε σήμερα 22-07-2024 στην πέμπτη μέρα και έπεται συνέχεια χωρίς κανένα ξεκαθάρισμα έστω και παράνομο, αλλά με διοχέτευση ειδήσεων στα ΜΜΕ κλπ. κατά το δοκούν που σκοπό έχουν την πλήρη συκοφάντηση των 15 μελών, αφήνοντας σε προεδρική ομηρεία, χωρίς καν ενημέρωση της Δ.Ε. που διοικεί το Επιμελητήριο και ο πρόεδρος είναι εντολοδόχος των αποφάσεων του Δ.Σ. και της Δ.Ε.

3) Στις 26 Μαρτίου 2024 έγινε η 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. δια ζώσης στην οποία ήμασταν παρόντες 23 μέλη και απουσίαζαν 8 που σημαίνει αγαπητοί συνάδελφοι ότι σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα 23 μέλη δε θα μπορούσαν να έχουν απουσία 6 συνεχόμενων συνεδριάσεων, στις 17 Ιουλίου 2024 που έγινε η 6ησυνεδρίαση του Δ.Σ. όταν έχουμε μία συνεδρίαση το μήνα που σημαίνει στην εσχάτη των περιπτώσεων είναι 4 εφόσον απουσίαζαν στις 17-07-2024.

ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ – ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ που σημαίνει ότι κατά τη συνεδρίαση της 17-07-2024 ο κ. Χρυσοστόμου, σε συνεργασία ίσως με το Γενικό Γραμματέα που είναι υπεύθυνος, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ συκοφαντώντας όλα τα μέλη που ανέφεραν ίσως για λόγους προσωπικού οφέλους, ίσως λόγω σκοπιμότητας και ίσως προσωπικής εμπάθειας.

Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο με ορατό τον κίνδυνο ήττας του συνδυασμού ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με επικεφαλής τον κ. Χρυσοστόμου. Όλα αυτά δικαιολογούν αυτές τις πράξεις; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Εκτός αν ο κ. Χρυσοστόμου μαζί με τον τύποιςανεξαρτηθέντα Γενικό Γραμματέα κ. Βασιλείου και το Νομικό σύμβουλο κ. Καρακίτσιο δε γνωρίζουν να διαβάζουν και να εφαρμόζουν την εκλογική νομοθεσία, πράγμα το οποίο δεν το πιστεύω, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει άμεσα ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. διότι είναι επικίνδυνοι για το επιχειρείν.

Καλώ τους προαναφερόμενους κ. Χρυσοστόμου και κ. Βασιλείου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ζητήσουν συγνώμη από όλο τον επιχειρηματικό και επιμελητηριακό κόσμο αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω προστριβή – όξυνση στα Δ.Σ. ώστε να πάμε ομαλά στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2024».