
Άλκης Παπαχρηστακης: Η Υποβάθμιση της Ηπείρου έχει ονοματεπώνυμο
«Η «γερασμένη» ηγεσία της περιφέρειας δεν καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών, χρειάζεται ριζική ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικές, χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, για να ξαναβρεί ή ΉΠΕΙΡΟΣ τον βηματισμό της. Η ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ και όχι μόνον Αρτινών και Ηπειρωτών αγωνιούν για το μέλλον της Ηπείρου και έχουν οράματα για τον τόπο τους. Η υποκρισία και ή αλαζονεία δεν έχουν θέση στην διοίκηση».
Από ανάρτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Άρτας Άλκη Παπαχρηστακη
Πολιτιστικός θεσμός
Τα Καραϊσκάκεια αποτελούν έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, τιμώντας την μνήμη και την ιστορική προσφορά του ήρωα της Επανάστασης του 1821.
ΔΙ.Π.Ε. Άρτας – Δήμος Αρταίων
Συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Χρηστος Γιωτης , με τον οποίο είχαμε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας για το νέο σχολικό έτος.
Με την Επόπτρια ποιότητας, Αγλαϊα Ντόκα και τη Σύμβουλο εκπαίδευσης, Maria Bimpa και με ιδιαίτερα θετική διάθεση, ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις που θα ενισχύσουν την εκπαιδευτική κοινότητα .
Η συνεργασία μεταξύ Δήμων και Εκπαίδευσης αποτελεί θεμέλιο για ένα δημιουργικό και υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον. Σε αυτό το πνεύμα συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας εν μέσω θέρους με επιμονή και όραμα‼
(Από ανάρτηση της Δ/ντριας της ΔΙΠΕ Άρτας κ. Κλεοπάτρας Βασιλείου)
Για την Οδική Ασφάλεια
Εκ της Επιτροπής Πολιτών Διαρκούς Αγώνα για την Οδική Ασφάλεια στη Φιλιππιάδα ανακοινώθηκε πως την Τρίτη 22/7/2025 αντιπροσωπεία της Επιτροπής είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κύριο Στράτο Ιωάννου Στράτος Ιωάννου και συζητήθηκαν θέματα οδικής ασφάλειας που απασχολούν τη Φιλιππιάδα.
Ζήτω τα μετρητά!
Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου
Η δίκαιη παρέμβαση του υπουργού Πιερρακάκη με την οποία η ανάληψη χαρτονομισμάτων από τα «μηχανάκια» των τραπεζών θα είναι πλέον δωρεάν ανεξαρτήτως της τράπεζας στην οποία ο πολίτης τηρεί τον τραπεζικό του λογαριασμό, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη χρησιμότητα των μετρητών.
Θυμόμαστε βεβαίως ότι στη «δική του» τράπεζα, ο πελάτης δεν πλήρωνε ποτέ κάτι εξτρά. Η διαφορά που κάνει ο Πιερρακάκης είναι πως τώρα θα μπορεί κανείς να σηκώνει χρήματα χωρίς κανένα κόστος από οποιοδήποτε ΑΤΜ ελληνικής τράπεζας, δηλαδή όσες τράπεζες συμμετέχουν στα Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) πληρωμών.
Βέβαια, το ίδιο ακριβώς κάνει το σύστημα «Ίρις» (IRIS), που ανήκει κι αυτό στη ΔΙΑΣ, το οποίο έχει το διπλό πλεονέκτημα και ότι δεν κουβαλάς πάνω σου χρήματα και όταν θες να πληρώσεις ή να τα δώσεις σε κάποιον άλλο, το κάνεις με την απλή χρήση του τηλεφωνικού αριθμού. Αλλά αυτό είναι για τους νέους, οι οποίοι δεν «ψηφίζουν» ΝΔ.
Είναι επίσης σωστό ότι χρησιμοποιώντας τις απλές κάρτες πληρωμών, το χρήμα αλλάζει χέρια αμέσως χωρίς τον κίνδυνο να σωρεύσεις χρέος στην πιστωτική κάρτα, αφού αν ο λογαριασμός δεν έχει επαρκές υπόλοιπο η πληρωμή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Το είχαν συνηθίσει και οι γερόντισσες, ιδίως όσες αισθάνονται τον κίνδυνο να τριγυρνούν με μετρητά. Τώρα θα μπορούν να περνούν πρώτα από το πλησιέστερο ΑΤΜ, εξέλιξη που θα πολλαπλασιάσει τη δουλειά των κλεφτών που τριγυρνούν ανενόχλητοι.
Τις προάλλες, πελάτης σε φούρνο έκανε 3,5 λεπτά να τελειώσει μια απλή συναλλαγή επειδή χρειάστηκε να γίνουν πολλαπλές συνεννοήσεις με την ταμία, η οποία δεν έβρισκε στο συρτάτι της τα ακριβή ρέστα από 50άρικο. Στην ευγενική παρατήρησή μου πως «να που είναι πιο πρακτική η πληρωμή με κάρτα» έναντι των μετρητών, ο κύριος παρατήρησε ότι «ίσως, αλλά δεν πληρώνουμε νταβατζιλίκια στους νταβατζήδες», προφανώς εννοώντας τις προμήθειες που κρατούν οι εταιρείες εκδότες των καρτών και οι τράπεζες. Σωστός!
Ο κ. Πιερρακάκης καταλαβαίνει καλύτερα τον προβληματισμό του αγέρωχου κυρίου των μετρητών. Και γι αυτό φρόντισε, υπό την υψηλή καθοδήγηση του ίδιου του πρωθυπουργού, να μπορεί ο κύριος να γεμίζει συνεχώς το πορτοφόλι του με νέα μετρητά χωρίς να μπαίνει στον κόπο να στήνεται στην ουρά της δικής του τράπεζας.
Οι συναλλαγές στα ΑΤΜ πρέπει να ξεπερνούν τις 400 εκατομμύρια πράξεις κάθε έτος. Το χρήμα που κυκλοφορεί, τα μετρητά δηλαδή, παραμένουν στο ποσό των 32 δισεκατομμυρίων, περίπου το 10% του τρέχοντος εθνικού εισοδήματος. Μειώνεται, αργά όμως. Τώρα ο κ. Πιερρακάκης δίνει κίνητρο να επανέλθουν στη μόδα τα μετρητά αφού κανείς δεν είχε όρεξη να πληρώνει στις τράπεζες την προμήθεια του 1,5 ευρώ κάθε φορά που δεν ήταν κοντά η «δική του» τράπεζα. Τώρα θα μπορεί να σταματά πρώτα στο ΑΤΜ οιασδήποτε τράπεζας και μετά να αγοράζει ένα κουτάκι τσίκλες από το περίπτερο. (…)
Πράγματι, αυτή η κυβέρνηση ιεραρχεί τα λαϊκά προβλήματα και δεν διστάζει να πολεμήσει τις διακρίσεις και την αδικία όπου τις συναντά.
(Liberal.gr)