Άλλος για… Χίο!

* Για ΔΗΜΑΡ… εσωτερικού και εξωτερικού γράφει Η Φώφη Γιωτακη στο Caller… «Από το 2012 και δη μετά την εκλογική κατάρρευση –λέει- του άλλοτε κραταιού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, η κεντροαριστερά κοίταζε στον καθρέπτη τα τιμάριά της- συνέχισε βέβαια τις μάχες, με τις δυνάμεις της «διάσπαρτες» σε κόμματα, κομματίδια ή κινήσεις. Οι κλυδωνισμοί συνεχίστηκαν, πρωτοβουλίες υπέρ της ενοποίησης του χώρου ελήφθησαν, ηγεσίες και στελέχη δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται στα «δύσκολα». Πολλά συνέβησαν «για πρώτη φορά» και αλέστηκαν στον μύλο των μεταμνημονιακών χρόνων».

* .»Πολλά προβλέπονται να γίνουν στον προεκλογικό εξίσου πυκνό χρόνο. Οι συμμαχίες ή οι στοιχίσεις, οι αποχωρήσεις, οι προσχωρήσεις, οι διαγραφές είναι «μέσα στο πρόγραμμα- λένε οι έμπειροι και οι καλά γνωρίζοντες τις διαδρομές της κεντροαριστεράς των τελευταίων δεκαετιών. Οι ίδιοι άνθρωποι πάντως «δυσκολεύονται» να σχολιάσουν αυτό που συμβαίνει στην ΔΗΜΑΡ, που απέκτησε το 2015 βουλευτική έδρα συμμαχώντας με το ΠΑΣΟΚ.

* .»Και αυτό γιατί μετά την διαγραφή του Θεοχαρόπουλου από την Γεννηματά, ναι μεν τον ακολούθησε η πλειοψηφία στο «διαζύγιο» με το ΚΙΝΑΛ, αλλά μια σημαντική μειοψηφία δηλώνει και παραμένει μάχιμη και εντός του ΚΙΝΑΛΛ. Πως θα το έλεγαν παλιότερα; ΔΗΜΑΡ … εσωτερικού και εξωτερικού…»!

Κι άλλος για Μυτιλήνη…

* Είχα γράψει προ καιρού για δύο πρώην Αντιδημάρχους που συζητούν με τον Τσιρογιάννη… μαθαίνω, πως ο ένας εξ αυτών, κατέρχεται με τον Γιώργο Μπαλάγκα και θα μπει δυναμικά στον αγώνα για να «ξεσπυρίσει» εκείνον που… όλοι ξέρουμε!

* Για τον άλλο, δεν έμαθα ακόμη κάτι νεώτερο… μάλλον οι συζητήσεις συνεχίζονται!

Δείγμα…

* Πάντως αυτή η τάση της ΔΗΜΑΡ, αυτή που μέχρι πρότινος στην Άρτα δεν είχε καν «δείγμα», μετά την υπόθεση με τον Χρήστο Μέγα, που έμεινε «πίσω» και θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Άρτα, ήρθε και άλλη δήλωση παραμονής, από τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Καϊντάση, που κι αυτός μένει στο ΚΙΝΑΛ…

* Εάν αυτός ο χώρος θα παραμείνει «δείγμα» ή αν θα αποκτήσει δυναμική, θα το δούμε μεθαύριο όταν θα γίνουν εκλογές για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ… ήδη από τώρα οργανώνονται οι «γραμμές», ώστε στο συνέδριο κάθε τοπικός «οπλαρχηγός» να έχει τους δικούς του ανθρώπους…

* Προσώρας, μαθαίνουμε υπάρχει γκρίνια στο χώρο της Φώφης, αφού είναι αρκετοί που διεκδικούν την εύνοιά της… ο Ανδρουλάκης, οργανώνεται για να έχει κι εκείνος τη δική του καταγραφή…

* Δεν θα πλήξουμε…

Η αχλάδα…

* Εκείνοι που «κανιβάλισαν» την παράταξη του Γιώργου Αθανασούλα, που διέδωσαν ένα σωρό ψευτιές, που εκβίασαν υποψήφιους να πάρουν πίσω την υπόσχεσή τους, που έπαιξαν δίπορτο, που του έκαναν τον φίλο για να μαθαίνουν και να τα μεταφέρουν στον «πρίγκιπα της αργομισθίας», τώρα διαδίδουν πως ο Αθανασούλας τα «βρήκε» με τον Παπαλέξη και πιέζουν όσους υποψήφιους ανακοίνωσε να πάνε σπίτι τους!!!

* Ονόματα ξέρω, καταστάσεις γνωρίζω, αλλά δεν έχει νόημα, να καταγραφούν… απλώς απέδειξαν για μια ακόμη φορά, πόσο πολιτικοί λεχρίτες είναι και ότι ο κόσμος δεν υιοθέτησε τον χαρακτηρισμό «λαμόγια του ΠΑΣΟΚ», άδικα…

* Ασφαλώς και η ρήση, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, ούτε κι αυτή ήταν τυχαία…

Κακές παρέες!!!

* Πολλοί το περίμεναν, άλλοι δεν πίστευαν, όμως ο Καμμένος, αυτή τη περίοδο κάνει εκείνο που έκανε σχεδόν εδώ και 30 χρόνια… να λασπολογεί και να ασχημονεί εναντίον εκείνων που βάζει στο στόχαστρο κάθε φορά…

* Αφού έκανε ότι έκανε τα πρώτα χρόνια του μνημονίου με τους Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αφού συνέχισε μετά με τους Σαμαροβενιζέλους, ήρθε και η ώρα του Αλέξη Τσίπρα…

* Έγραψε προχτές ο Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς στο Protagon.gr: Στην πολιτική ζωή της χώρας επιπλέουν, κυρίως, όσοι κάνουν θόρυβο, σαν τους άδειους τενεκέδες. Προκαλούν ντόρο για να τραβήξουν την προσοχή, καταφεύγουν σε λεκτικές ακρότητες και ενίοτε σε τραμπουκισμούς»…

* .»Χαρακτηριστικότερη περίπτωση πολιτικού που προκαλεί εδώ και πολλά χρόνια είναι ο Πάνος Καμμένος. Έχει συκοφαντήσει πρωθυπουργούς και κόμματα, όπως τότε που, πολιτικό μειράκιο ακόμα, έγραφε βιβλίο για να συνδέσει κοινοβουλευτικά κόμματα με τρομοκρατικές οργανώσεις…

* .»Τώρα απειλεί ακόμα και τους τέως συνεταίρους του, οι οποίοι θα κουβαλούν για πολλά χρόνια το στίγμα της συνεργασίας μαζί του. Ευτυχώς, το φαινόμενο αυτό σύντομα θα εξαφανιστεί. Δεν μπορεί να τον σώσει κανένας Βουκεφάλας, κανένας ποιητής και κανένα προεκλογικό τρενάκι.

* Αυτά υποστηρίζει ο Καρελιάς… ο Καμμένος, όμως, πήρε φόρα και μιλάει παντού…

Προστασία…

* Προστασία για την πρώτη κατοικία, ακούμε, αλλά από κουβέντες χορτάσαμε… Την ικανοποίηση τους –λέει- για την πρόοδο και την σύγκλιση απόψεων που σημειώθηκε στην σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζών που ολοκληρώθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζουν τραπεζικές πηγές. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι ο νέος νόμος θα ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου.

* Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες υπήρξε σύγκλιση των δυο πλευρών με στόχο το νέο θεσμικό πλαίσιο να παρέχει ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς όμως να δίνεται η δυνατότητα κατάχρησής του από στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή τους δανειολήπτες εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν τα δάνειά τους αλλά δεν το κάνουν, αυξάνοντας το μεγάλο ζήτημα των κόκκινων δανείων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, εις βάρος και όσων πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

* Στη διάρκεια της συνάντησης σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές σημειώθηκε σύγκλιση αναφορικά με τα όρια προστασίας καθώς και με τα επιμέρους αλλά και τα κριτήρια βάση των οποίων θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί στο νέο πλαίσιο προστασίας.

* Διαβάζω λοιπόν πως υπάρχει υποχώρηση αφορά στα όρια προστασίας. Η κυβέρνηση από το σχέδιο με όριο τις 250.000 ευρώ, κατεβάζει τον πήχη στις 120.000- 130.000 ευρώ, προσεγγίζοντας τις θέσεις των τραπεζών για προστασία ως 100.000 ευρώ.

* Συμφωνία, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα, καθώς όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές «υπάρχουν ακόμα τεχνικές λεπτομέρειες, κάποιες είναι σημαντικές, που θα δούμε τις επόμενες ημέρες». Εντάξει… να τελειώνουμε όμως κάποτε σύντροφοι… αλλιώς αφήστε το για τον Κυριάκο!

Στα ψηλά…

* Με στόχο την άνοδο της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ στις μεγάλες κατηγορίες, η Διοίκηση της αγαπημένης ομάδας των Αρτινών κάνει μια ακόμη προσπάθεια για να στηριχθεί από πολλούς… Ενωμένοι –λένε- μπορούμε να υλοποιήσουμε την επιθυμία όλων μας, να δούμε την Αναγέννηση Άρτας και πάλι τουλάχιστον στην Γ’ εθνική κατηγορία.
Η μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης σε καλεί να ενταχθείς στις τάξεις της και να δείξεις την έμπρακτη υποστήριξή σου.

* Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης:
“Ο Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας κάνει γνωστό ότι ξεκίνησε η ετήσια εγγραφή μελών στο σύλλογο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ομάδας, επί της οδού Ορλάνδου (πρώην υγειονομικό και νυν Δημοτικό Ωδείο Άρτας) στον 2ο όροφο, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 έως και 20:00.
Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 10 ευρώ και θα πρέπει να προσκομίζεται και ένα αντίγραφο (φωτοτυπία) της αστυνομικής ταυτότητας.
Υπενθυμίζεται σε όλους ότι στις διαδικασίες του συλλόγου μπορούν να μετέχουν τα μέλη που είναι εγγεγραμμένοι στο βιβλίο μελών του συλλόγου και είναι ταμειακά τακτοποιημένοι”.

* Νομίζω πως ένα 10ευρω για την Αναγέννηση είναι το ελάχιστο, που μπορούν να κάνουν όλοι οι Αρτινοί… και πρέπει…

Ν.Α.Σ.