Άμεση ανταπόκριση από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ στις ανάγκες του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δωρεά μονάδων εξυγίανσης αέρα για τις ΜΕΘ της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας
Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης του τόπου της, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα που δέχθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα από την Κλινική Εντατικής Θεραπείας για τη δωρεά μονάδων εξυγίανσης αέρα. Οι μονάδες θα χρησιμοποιηθούν στη νέα ΜΕΘ που αναπτύσσεται αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό, αφού το Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι κέντρο αναφοράς για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.
Ο Νίκος Σκανιάς, Διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είπε χαρακτηριστικά «Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας».

Δημόσιοι Υπάλληλοι: με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων τους
Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Π.Θεοδωρικάκος, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να γίνονται ηλεκτρονικά.
Αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, όπου περιλαμβάνεται και το ακριβές περιεχόμενο της υπό κατάθεση νομοθετικής διάταξης, που θα ορίζει τα εξής:
«Η διαδικασία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των Υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια που προβλέπονται στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007) δύναται να διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με την ως άνω Απόφαση δύναται να προβλέπεται και μεταβατική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων».

ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 80 χλμ
΄΄Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ 31/10/2020 

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ένα όνομα που σε προσκαλεί να τον τιμήσεις τερματίζοντας στο άγαλμά του στην Σπάρτη. Μοναδική γυναικεία παρουσία από την Δυτική Ελλάδα η Θεοδωριανίτισσα Ελπίδα Γιώτη που κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα φιλώντας τα πόδια του τερματίζοντας μεταμεσονύχτια μιας και ο αγώνας ξεκίνησε το μεσημέρι.. Στην προσπάθειά της αυτή την συνόδευσαν οι επιχειρήσεις Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο και Μπέης δομικά υλικά.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σχετικά με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες που διακινούνται σήμερα από το σύνολο του τύπου ότι αναμένεται αύριο η ανακοίνωση ενός γενικού ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ σε όλη τη χώρα θέλει να δηλώσει ότι:
Η απόφαση της Πολιτείας για ένα γενικό κλείσιμο σε όλη τη χώρα – εφ’ όσον αυτό τελικά γίνει – με τα σημερινά δεδομένα και χαρακτηριστικά από πλευράς κρουσμάτων,είναι βέβαιο ότι αδικεί νομούς όπως ο δικός μας και η προτεινόμενη λύση δεν είναι η ενδεδειγμένη.
«Είναι γνωστή η παροιμία που λέει ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»
Και αυτό συμβαίνει σε ένα νομό που μέχρι στιγμής η κατάσταση δείχνει διαχειρίσιμη.
Είναι βέβαιο ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης θα είναι καταστροφικές για τις μικρές επιχειρήσεις που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να συνέλθουν από το πρώτο γενικό κλείσιμο των δύο μηνών της Άνοιξης και ούτε έχουν λάβει τη βοήθεια από την Πολιτεία που ακόμη την περιμένουν.

Ο Εμπορικός κόσμος έδειξε και συνέπεια και υπευθυνότητα όλο αυτό το διάστημα τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα και υποχρεωτικά μέτρα από την Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας, που όλοι θεωρούμε και αποδεχόμαστε ότι είναι το πρώτιστο αγαθό για τον άνθρωπο.
Η Πολιτεία οφείλει να λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν, πριν πάρει την όποια απόφασή της, ότι ένα ακόμη κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων θα έχει σαν συνέπεια να δούμε λίγο πριν τις γιορτές πολλά λουκέτα την αγορά.

Ό. Γεροβασίλη: Η πανδημία οχυρώνεται – Η κυβέρνηση αφήνει τη χώρα ανοχύρωτη
Η κυβέρνηση ούτε έδρασε, ούτε έλαβε μέτρα για την ύπαρξη αποστάσεων σε σχολεία, μέσα μεταφοράς, εκκλησίες. Η αποτυχία των μέτρων πηγάζει εν πολλοίς από αυτή την διαχειριστική ανικανότητα!
Αυτά επισημάνθηκαν σε παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, βουλευτή Άρτας, στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».
Έχουμε ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο προστασίας: Αποστάσεις – μάσκα – αντισηπτικό. Σε μια εβδομάδα έχουμε αύξηση κατά 25% των κρουσμάτων στα παιδιά και είδαμε ότι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες έκλεισαν και τα σχολεία.

Αποδεικνύεται το δίκαιο της κριτικής μας! Ας συμφωνήσουμε πως η απόσταση είναι ένα από τα σοβαρά μέτρα. Όμως, δεν τηρήθηκε ούτε στα σχολεία, ούτε στα ΜΜΜ και συχνά ούτε στις εκκλησίες. Αυτό νομίζω ότι είναι μια παραδοχή που δε μπορεί κάποιος να την αμφισβητήσει.
Η δική μας η πρόταση ήταν να τηρηθούν και οι τρεις παράμετροι σε όλους τους χώρους μαζικής συνάθροισης. Και αυτό απαιτούσε δράση και λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης. Η αποτυχία των μέτρων πηγάζει εν πολλοίς από την διαχειριστική ανικανότητά της» είπε η κ. Γεροβασίλη.