Άνοιξε το λιανεμπόριο μετά από εβδομάδες lockdown

Comeback με εκπτώσεις

Μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά

Στους δρόμους οι Αρτινοί για τα πρώτα ψώνια

Χουλιάρας: άψογη η λειτουργία των μαγαζιών

Στους δρόμους για τα πρώτα ψώνια, μετά από εβδομάδες lockdown έσπευσαν και οι Αρτινοί, που από πολύ νωρίς το πρωί βγήκαν για να κάνουν τις αγορές τους. Η κεντρική αγορά της πόλης μας ξαναζωντάνεψε και γέμισε κόσμο που κοιτάει βιτρίνες, καθώς, ύστερα από διάστημα τριών μηνών, οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με φυσικό τρόπο.
Οι πελάτες περίμεναν στις εισόδους των καταστημάτων για να περάσουν στο εσωτερικό με βάση τα προβλεπόμενα όρια για τις παρουσίες εντός των κλειστών χώρων, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών να εστιάζεται στα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης, ενώ οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν αντισηπτικά στις εισόδους των καταστημάτων αλλά και πινακίδες που αναγράφουν το όριο ατόμων που επιτρέπεται στο εσωτερικό τους.

Άψογη λειτουργία
Ο κόσμος κυκλοφορεί στην αγορά από τον πρωί, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας, με τήρηση όλων των μέτρων, αφού οι αγορές γίνονται με φυσική παρουσία και με όριο 1 άτομο για 25 τ.μ.
Επικοινωνήσαμε με όλα τα μέλη του Συλλόγου, να τηρούν όλα τα μέτρα που επιβάλλονται για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τον καλύτερο τρόπο.
Παράλληλα, ο Δημήτρης Χουλιάρας, ενημερώνει τους καταναλωτές, πως τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν με μεγάλες εκπτώσεις ώστε να «ξεστοκάρουν». Πραγματικά, λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για αγορές, που πιστεύω πως κανένας δεν θα φεύγει από τα μαγαζιά χωρίς να έχει αγοράσει κάτι.
Τέλος ο κ. Χουλιάρας, είπε πως λόγω της αναστάτωσης που θα προκαλούνταν από την κινητοποίηση με αυτοκίνητα που είχε προγραμματιστεί το Σάββατο, στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, παρότι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 40 Αυτοκίνητα και είχαν δηλώσει τη συμπαράστασή του το Εργατικό Κέντρο και άλλοι φορείς, αποφασίστηκε να ακυρωθεί η κινητοποίηση.

Η μετάβαση
Η μετάβαση στα καταστήματα πρέπει να γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 (ή με έγγραφη βεβαίωση μετακίνησης), ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του, καθώς και όπως σημειώνουμε, θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος.
Συγκεκριμένα:
-Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν με προαιρετικό ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και επιπλέον προβλέπεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
-Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Θα έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
-Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

-Εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
-Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
-Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).
Σημειώνεται ότι διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.και η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή σε άλλη περιφερειακή ενότητα.

Άλλες υπηρεσίες
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας προβλέπονται επίσης για τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής και τα κέντρα που προσφέρουν διαιτολογικές υπηρεσίες
-Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
-Προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

Δήλωση του πρόεδρου ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το νέο ξεκίνημα δίνει ελπίδα στον εμπορικό κόσμο
«Η περίοδος των εκπτώσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ότι σώζεται για τις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου που έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο στο χείλος του γκρεμού» σημειώνει ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , σε ανακοίνωσή του:
Η Κυβέρνηση αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων, να ακούσει την κραυγή αγωνίας της Αγοράς και τα λογικά επιχειρήματα που εδώ και δύο και πλέον μήνες υποστηρίζαμε δίνοντας το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της.
Είχαμε τονίσει ότι η περίοδος των εκπτώσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ότι σώζεται για τις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου που έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο στο χείλος του γκρεμού.

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας, όπως και μετά την πρώτη φάση της πανδημίας, κράτησε υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά όσον αφορά τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, το ίδιο είναι βέβαιο ότι θα κάνει και τώρα. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όλοι μαζί, έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτές πρέπει να αναδείξουμε την ατομική αλλά και τη συλλογική μας ευθύνη.
Στο νέο ξεκίνημα που κάνουν οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς στην πόλης μας από την Δευτέρα 18-1-2021 θέλω να καλέσω όλες και όλους τους φίλους καταναλωτές να τις στηρίξουν συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα τους και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Είναι ανάγκη όλοι μας να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία ώστε να αποφύγουμε την εξάπλωση της πανδημίας.

Κώστας Μπάρκας: Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις
«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη στήριξή μας. Ας δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας κάνοντας τις αγορές μας από τα καταστήματα της πόλης μας. Τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, για να στηριχθεί ο συμπολίτης, ο γείτονας, ο φίλος μας. Στηρίζουμε την πόλη μας για να μείνουμε όρθιοι» αναφέρεται σε μήνυμα του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, με αφορμή το μερικό άνοιγμα της αγοράς.