Άρτα: εξιχνιάσθηκαν κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση εκβίασης σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, αλλά και τριών ημεδαπών συνεργών του που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας, σύμφωνα με την οποία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι εισήλθαν στο κατάστημά του και μετερχόμενοι απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου του καταστήματος αλλά και της επιχείρησης, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν από αυτόν διάφορα είδη. Ύστερα από αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν στην πόλη της Άρτας τον 29χρονο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπου και τον συνέλαβαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

*Επίσης από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε ακόμα μία υπόθεση κλοπής στην Άρτα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενώ βρέθηκε το σύνολο σχεδόν των κλοπιμαίων και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Πιο συγκεκριμένα, και σε συνέχεια του από 02-01-2020 Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας Άρτας, που αφορούσε τη σύλληψη τριών ημεδαπών, δύο γυναικών ηλικίας 51 και 24 ετών αντίστοιχα και ενός 15χρονου, για διακεκριμένη κλοπή, προέκυψε ότι αυτοί εμπλέκονται και σε άλλη μία παρόμοια περίπτωση.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, το πρωί της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς (31-12-2019), οι τρεις κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σπίτι ενός ημεδαπού στην πόλη της Άρτας, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του, από όπου αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή.
Το σύνολο σχεδόν των κλοπιμαίων βρέθηκε ανάμεσα στα τιμαλφή που είχαν κατασχεθεί στην κατοχή των κατηγορουμένων και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.