Άρτα: Κλοπή δια εναγκαλισμού!

Άμεση ήταν η σύλληψη ημεδαπής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για κλοπή, που έγινε στις 20-05-2022 το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπό, η κατηγορούμενη τον προσέγγισεκαι με τη μέθοδο του εναγκαλισμού κατάφερε να του αποσπάσει από το λαιμό, μία χρυσή αλυσίδα, αξίας -1.000- ευρώ.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η ημεδαπή για την εμπλοκή της στην υπόθεση και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.
Η συλληφθείσαοδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος στην Πρέβεζα
Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 13-04-2022 σε χωριό της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, γυναίκας και άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο σπίτι του ημεδαπού προσποιούμενοι συνεργείο απολύμανσης του Δήμου και τον έπεισαν να συγκεντρώσει σε συγκεκριμένο σημείο όσα χρήματα διατηρούσε στο σπίτι του, ώστε να αποφευχθεί τυχόν φθορά τους.
Στη συνέχεια και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν τα χρήματα, που ανέρχονταν στο ποσό των -5.000- και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από το σπίτι.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές από καταστήματα στην Πρέβεζα
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας διαδοχικές κλοπές από καταστήματα (εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος), που έγιναν στην Πρέβεζα κατά τη νύχτα της 18/9/2021.
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε δύο καταστήματα από ανασφάλιστα παράθυρα, ενώ παραβίασαν την πόρτα ενός ακόμη, αφαιρώντας από τις ταμειακές μηχανές το συνολικό χρηματικό ποσό των -475- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη στις 20-05-2022 το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνωνημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή,διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τον συνέλαβαν καθώς σε έρευναπου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, τα παρακάτω:
•ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -565- γραμμαρίων,
•-9- γραμμάρια κοκαΐνης,
•μεταλλική ράβδος,
•μαχαίρι τύπου «πεταλούδα»,
•ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer),
•ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•(1.980) ευρώ και
•κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: διακίνηση ναρκωτικών και παραχάραξη νομίσματος
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν στις 20-05-2022 το βράδυ στα Ιωάννινα δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παραχάραξη νομίσματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους ημεδαπούς να κινούνται με αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν καθώς στην κατοχή τους αλλά και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (22,6) γραμμαρίων,
•δενδρύλλιο κάνναβης
•ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,
•στιλέτο,
•(300) ευρώ,
•(6) χαρτονομίσματα των (50) ευρώ αμφίβολης γνησιότητας και
•(2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.