Άρτα: Συλλαλητήριο για το εργασιακό νομοσχέδιο

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο» πραγματοποιήθηκε και στην Άρτα στην απεργιακή κινητοποίηση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.
Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κιλκίς με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΑΣΝΑ και άλλων, και από εκεί ξεκίνησε η πορεία που διέσχισε το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο.
Δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, έδωσαν και στα Γιάννενα εργαζόμενοι και πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και την πορεία που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Οι συγκεντρωμένοι, στοιχισμένοι σε δύο μπλοκ πραγματοποίησαν δύο πορείες, αυτή του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που ακολουθούσαν τα μπλοκ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας, του Εμπορικού Συλλόγου, κ.ά.
Στην άλλη πορεία ηγούνταν το μπλοκ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ακολουθούσαν τα μπλοκ των Συλλόγων Εργαζομένων στα νοσοκομεία, της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ενώ ακολουθούσαν μπλοκ των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστών.

Με δικό του μπλοκ διαδήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ενώ είχαν προηγηθεί επεισόδια με ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου λίγο πριν αρχίσει η πορεία, καθώς απαιτούσαν να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. από την πορεία, με τους πρώην βουλευτές Χρήστο Μαντά και Γιάννη Στέφο να αποτελούν τον κύριο στόχο επιθέσεων.
«Οι αγώνες δεν έχουν ιδιοκτήτες και, ειδικά τώρα, δεν περισσεύει κανένας και καμία». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενη στην επίθεση που δέχθηκε το μπλοκ της από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου .