Άρτα: Συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη στις 13-02-2024 το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
• συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 486 γραμμαρίων,
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• πλαστικός δοσομετρητής με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και
• ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πρέβεζα: ημεδαπός καλλιεργούσε σε γλάστρες δενδρύλλια κάνναβης 
Συνελήφθη στις 13-02-2024 το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών και οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε σε γλάστρες στον προαύλιο χώρο της οικίας του, οκτώ δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 7 εκατοστών.
Ακόμη, κατά την έρευνα στο σπίτι του, στην οποία συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «EVELIN», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο μαχαίρια,
• συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7,6 γραμμαρίων και
• 45 ναρκωτικά δισκία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΆΡΤΑ: Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης
Ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, που τελέστηκαν στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στοχεύοντας σε ηλικιωμένα άτομα, από τα οποία, αφού θα απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, θα αφαιρούσαν χρήματα και χρυσαφικά. Με τον παραπάνω τρόπο, διακριβώθηκε ότι την 4/2/2024 αφαίρεσαν από ηλικιωμένη, στην οποία παρουσιάστηκαν ως εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», χρήματα και χρυσαφικά συνολικού ύψους 4.300 ευρώ, ενώ την 15/10/2023 αφαίρεσαν από ηλικιωμένη χρηματικό ποσό 400 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.