Άρτα: Φυσική Ομορφιά και Τουριστικές Δυνατότητες από την Κορωνησία μέχρι τα Τζουμέρκα

Γράφει ο Λεωνίδας Μπασδέκης

Ο νομός της Άρτας, αποτελεί έναν από τους πιο ευλογημένους νομούς της χώρας μας σε τοπία και φυσική ομορφιά.
Από την Κορωνησία μέχρι τα Τζουμέρκα, κρύβονται μυστικά μοναδικού φυσικού κάλλους και τουριστικές δυνατότητες που αξίζει να ανακαλύψουμε.
Η Κορωνησία, ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας, προσφέρει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Η περιοχή είναι ιδανική για παρατηρητές πτηνών, καθώς φιλοξενεί πολλά και σπάνια είδη πουλιών, ενώ ταυτόχρονα ενδείκνυται για ήπια τουριστική ανάπτυξη με δραστηριότητες που δεν διαταράσσουν την ισορροπία του οικοσυστήματος, όπως βόλτες με βάρκα ή κανό, σέρφινγκ κλπ.
Καθώς κινούμαστε προς τα Τζουμέρκα, αντικρίζουμε μια από τις πιο εντυπωσιακές οροσειρές της Ελλάδας. Τα πυκνά δάση, ο ποταμός Άραχθος, οι καταρράκτες και τα παραδοσιακά χωριά των Τζουμέρκων, δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα για πεζοπορία, ορειβασία, καγιάκ, ράφτινγκ και χειμερινά σπορ.
Επίσης η λίμνη Πουρναρίου μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά και πρέπει να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Το θέμα είναι πως η αξιοποίηση αυτών των φυσικών πόρων πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και με στρατηγική προσέγγιση. Η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου και οι τοπικοί φορείς έχουν την ευθύνη να ενθαρρύνουν τουριστικές πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη.
Μέσα από τη δημιουργία εκπαιδευτικών διαδρομών, την προώθηση του οικοτουρισμού και την ενίσχυση των παραδοσιακών επαγγελμάτων, η Άρτα μπορεί να καταστεί προορισμός που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την ανάπτυξη.

Συνοψίζοντας, η Άρτα και η περιοχή της έχουν τη δυναμική να προσελκύσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία.
Στην παράταξή μας, το Κοινό των Ηπειρωτών, έχουμε τη γνώση, τη βούληση και το σχέδιο που απαιτείται για να βγει από το τέλμα ο νομός Άρτας.
Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες, με σεβασμό στο περιβάλλον, την κουλτούρα και τις μοναδικές δυνατότητες του τόπου μας!

*Ο Λεωνίδας Μπασδέκης είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας με την παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών